САЩ обмисля въвеждането на санкции за страните използващи оборудване на Huawei

6
3264

По всичко личи, че властите на САЩ не се отказват от санкциите, забраняващи на американските компании да търгуват с китайския технологичен гигант Huawei. Натискът върху този производител не отслабват.

Нещо повече, Bloomberg публикува информация, че американското правителство обмисля въвеждането на санкции и на своите съюзнически страни, използващи оборудване на Huawei при изграждането на мобилните мрежи от новото 5G поколение. Това заяви помощникът на секретаря на държавния департамент по киберполитика Роб Страйър. И преди няколко месеца правителството на САЩ говореше пред медиите, че може да изключи държавите съюзници, използващи оборудване на Huawei, от споразумението за споделяне на разузнавателни данни. Том Страйър подчерта, че временните лицензи не са вечни и са предназначени да смекчат промените в бизнеса. Той не уточни какви точно санкции могат да бъдат наложени на приятелските страни.

Да напомним, че Huawei произвежда не само 5G базови станции, но и редица други компоненти, необходими за изграждане структурата на новите мобилни мрежи. Американското правителство обвини Huawei през месец май тази година в шпионаж в полза на Китай и включи китайския производител в своя черен списък, забраняващ използването на американски софтуер и хардуер, както и американски технологии.

Твърде е възможно новото изявление на Страйър да е свързано с това, че през месец октомври Европейският съюз ще представи резултатите от собствените си изследвания и оценка на риска относно безопасността на 5G мрежите. Според този доклад може да се окаже, че оборудването на Huawei е безопасно и китайският производител никого не шпионира.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
The saint
The saint

И в Ирак има химическо оръжие и трябва да ги нападнем….. ама те нямали и сме се объркалииии
Е хайде сега

TNT
TNT

ами ще им доставят напълно безплатно, и след това ще ги нападнат защото всъщност не са се объркали и Ирак имали химическо оръжие. 😀

TNT
TNT

абе крайно време е целия свят да обяви санкции на ФАЩ, затова че дразнят с присъствието си.

hyt
hyt

Тези изверги от сащ станаха посмешище!

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Наркоманците обичат капитълизъма само , когато те са на върха. Иначе са си болшевики. Новото уродливо устройство на Хапълката е смешно пред Хуавей.Туй лето поне още 20% спад на продажбите за Фоня.

F16
F16

Санкциите ще се изразяват в отказа на САЩ да изнасят самолети в такива страни в които поне един от първите три най-големи оператори използва оборудване на Huawei. Като допълнително ще се уточнява, дали да връщат и предварително платените 100% аванс.