САЩ разследва още един инцидент с автопилота на Tesla

4
606

Националната администрация по безопасност на движението по пътищата на САЩ разследва поредната катастрофа с автомобил на Tesla, в която се предполага, че е използван автопилот.

Катастрофата е станала извън Лансинг, Мичиган, когато водач на Tesla Model Y се е блъснал в полицейския патрулен автомобил. Полицията в Мичиган заяви по случая, че по време на катастрофата водачът на Tesla-та е използвал Autopilot, усъвършенстваната система за подпомагане на водача (ADAS) на Tesla. В катастрофата няма ранени или пострадали, но правителството изпраща разследващи на място, които да установят как автопилотът може да е допринесъл за катастрофата.

„NHTSA е наясно с инцидента с превозно средство на Tesla в близост до Лансинг, Мичиган“, заяви говорител в изявление. „В съответствие с бдителния надзор на NHTSA и засиления контрол на безопасността на всички моторни превозни средства и оборудване, включително такива с автоматизирани технологии, ние сформирахме специален екип за разследване на катастрофи, в които са намесени автоматизирани системи, за да разследваме случая.“

Това е най-скорошната катастрофа с автомобил на Tesla, която ще бъде разследвана от федералните агенти. NHTSA изпрати екипи за разследване на подобни катастрофи с участието на автомобили Tesla, които се случиха през последните седмици в Хюстън и Детройт. Местните правозащитни органи заявиха, че не вярват Autopilot системата да е намесена в катастрофата в Детройт, но те все още не са взели същото решение за случая в Хюстън.

Tesla не е отговорила на запитването за допълнителен коментар, отправено от CNET, вероятно защото разпусна целия си пресцентъра и обикновено няма служители, които да отговарят на обръщения от медиите. В миналото Tesla предупреждаваше своите клиенти, че Autopilot не е автономна система за шофиране и все още изисква постоянно внимание на пътя, докато се използва.

В същото време наскоро компанията пусна бета версия на Autopilot наречена „Пълно самоуправление“, която създаде у много хора фалшивото впечатление, че автомобилите на Tesla са автономни и не изискват от водачите да обръщат внимание на пътя. Tesla наскоро разшири броя на хората, които имат достъп до бета версията на софтуера. „Все пак бъдете внимателни, въпреки че системата се развива“, написа наскоро изпълнителният директор на компанията Илън Мъск.

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари