САЩ разследва Google за рекламен монопол

4
324

Главните адвокати на САЩ се готвят да се срещнат с юристите на Министерството на правосъдието през идната седмица, за да споделят информация за разследванията си срещу Google и компанията майка Alphabet според два независими източника, запознати с въпроса, цитирани от Ройтерс.

Тези действия са част от продължаващото разследване около монополното поведение на търсещия гигант, което потенциално може да е оказало вреди на интернет потребителите и свободата на електронното пространство, тъй като според адвокатите са налични еднозначни сведения, че Google са се възползвали от дългогодишната си позиция на монополист в бизнеса на електронната реклама и са притискали корпорациите с нелоялни практики.

Първият доклад за предстоящата среща дойде от The Wall Street Journal, в който изданието заяви, че е въпрос на време Министерството на правосъдието и главните държавни адвокати да обединят усилия в борбата срещу дългогодишното монополно поведение на Google.

Според The Wall Street Journal, Google се възползват от позицията си на лидер не само в търсещите машини, а и в мобилните операционни системи чрез Android и дългогодишни практики на задушаване на корпоративния климат и саботиране на всички останали играчи, които са се опитали да пробият в сектора през последното десетилетие.

Припомняме, че през септември 2019 г., главните юристи на 50 американски щата започнаха мащабно антимонополно разследване срещу големите технологични гиганти Google, Facebook, Amazon и Microsoft.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари