САЩ тества военен костюм, позволяващ носене на тежки товари

3
39

Американската агенция за перспективни отбранителни изследвания DARPA (Defense Advanced Research Project Agency), която е част от Пентагона и армията на САЩ проведоха успешни изпитания на новия военен костюм Warrior Web, който значително подобрява способностите на носещите го войници.

Сред основните достойнства на разработката е, че тя позволява на обикновен човек да носи значително по-големи тежести, отколкото са възможностите му. Както става ясно от прессъобщение на сайта на DARPA, по време на тестовете войник, екипиран с прототип на костюма е успял да бяга без проблеми по пътечка за бягане, натоварен с 27.6 кг. тежести.

Първото предназначение на Warrior Web е да предотвратява физически травми, причинени от носенето на тежки товари, които са често срещано явление сред военните. На практика системата позволява компенсиране на тежестта върху определени части на тялото и равномерното й разпределение навсякъде.

Самият костюм тежи около 9 кг. Той е снабден с комплекс от датчици, които отчитат натоварването на костната и мускулната система на военнослужещия във всеки един момент. Захранването на датчиците се извършва от вграден акомулатор. Сред предимствата на Warrior Web е, че той не ограничава по никакъв начин движението на носещите го.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари