Световната музикална платформа TIDAL за първи път в България

3
259

Глобалната музикална и развлекателна стрийминг платформа TIDAL вече е достъпна в България. Официалният и старт е благодарение на партньорство с Vivacom, които ще я включат в абонаментите си планове.

Музикалната платформа, създадена директно от артисти по целия свят като Jay-Z, Beyoncé, Rihanna, Calvin Harris и други свързва феновете и изпълнители чрез уникални преживявания като лайв концерти в “TIDAL X”, нови известни изпълнители в TIDAL Rising и специално създадени от световноизвестни музикални звезди плейлисти.

TIDAL разполага и с богат каталог от песни и албуми от водещи български изпълнители. Плейлистите, подбрани от експертни редакторски екипи, позволяват на потребителите да откриват нова музика и да се радват на своите по-стари любими песни само чрез едно докосване на бутон.

Tidal предлага два основни плана – Premium и Hi-Fi.  Te се различават основно по качеството на звука. Второто поддържа стрийминг във формати FLAC и MQA, което го прави подходящо за ценителите на по-качественото звучене.

Tidal Premium е на цена 8.99 лв. на месец с опция за безплатен тест за срок от един месец. Достъпен е и семеен абонамент за 5 абоната срещу 13.99 лв. на месец. Tidal Hi-Fi струва 17.99 лв. на месец. Семейният абонамент е на цена 27.99 лв. Тук също е наличен безплатен тестов период за месец.

Абонатите на Vivacom, към които ще бъде насочена услугата, ще имат възможността да слушат безплатно 60 милиона песни с високо качество, без реклами, както и да се насладят на ексклузивно съдържание като концерти на живо, моменти зад кулисите и албуми, които липсват в други музикални апликации.

Потребителите на iOS могат да се регистрират тук, а тези на Android могат да го направят директно чрез приложението на TIDAL. Всички потребители на VIVACOM  ще могат да слушат и гледат своите любими албуми и концерти в TIDAL, без апликацията да черпи от включените в плана мегабайти на висока скорост до края на годината.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пешу
Пешу

Ма да си го ползват, който иска. С тия цени…

Стефан
Стефан

Инсталирах приложението на телефона и активирах пробния период. Има наистина богата колекция от музика. Поразгледах го и потърсих еквалайзер да настроя малко звука за моите слушалки. Еее няма такъв. Викам си, нещо сигурно аз не го намирам ама не. Оказа се че няма такъв. Намерих тема в reddit на човек, питаш точно за същото и му отговарят, как не трябвало да има такъв, защото трябвало да се слуша това, което автора или изпълнителя искал да се чува. Е да де, ама не всички слушаме на hi-fi уредби или със скъпи слушалки. Все пак тествах приложение за телефона и там човек… Виж още »

gad
gad

Да слушаш музика от услуга, за която плащаш специално за високо качество, на слушалки за 20лв някакси ми звучи… нелогично. Иначе аз съм си доволен от Spotify.