fbpx
12.8 C
София

Световният пазар на смартфоните се е свил с 6%

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

На фона на високото потребителско търсене, индустрията на смартфоните се опитва да увеличи значително обема на производството на устройства. Поради недостига на чипове обаче, производителите на полупроводникови компоненти от своя страна повишават цените на своите продукти, за да ограничат нивото на поръчаните компоненти и по този начин да намалят разликата между търсенето и предлагането. Въпреки положените усилия, ситуацията с недостига на отделни компоненти ще остане и през 2022 г. Като се има предвид това, както и поради текущите логистични проблеми и забележимо завишените тарифи на глобалния транспорт, брандовете, произвеждащи смартфони са принудени да повишат продажните цени за собствените им продукти.

Според изследователите от Canalys, изчисленията показват, че глобалните доставки на смартфони са спаднали с 6% на годишна база през третото календарно тримесечие на 2021 г., до голяма степен поради тези фактори. Според проучването, Samsung запазва лидерството си и размера на контролирания дял. Поради силния интерес към iPhone 13, който започна да се продава на избрани пазари в края на третото тримесечие, Apple увеличи своя годишен дял от 12% на 15%. Китайските доставчици – Xiaomi, Vivo и OPPO затворят челната петорка в класацията, като заедно държат контрол на над 35% от световния пазар.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Симеон
Симеон
1 месец

Може ли да видим за Q1 ,Q2?

Нови ревюта

Подобни новини