Сделката за Skype създава риск за производителите на видеоконферентни системи

0
23

Сделката за придобиване на Skype от Microsoft за $8,5 млрд. се очаква да увеличи видео конферентните разговори на работното място, с което излага на риск доставчиците на видео технологии като напр. Polycom и Logitech.

Световният пазар на видеоконферентно оборудване с оценява на $3 млрд. и част от него от известно време насам страда от нашествието на Skype и др. подобни приложения, които не изискват специализирана апаратура и софтуер.

Напрежението върху доставчиците на системи за видео конферентни разговори ще се увеличи, освен върху продуктите от висок клас – телепрецентационни стаи, които ще бележат ръст, съобщава агенция Reuters, позовавайки се на изследователски компании, като Gartner, Ovum и др.

Пазарът на системи от висок клас, всяка от които струва приблизително $300 000, ще се увеличи с 19% до 2015 г., според Ovum.

Възприемането на Skype от Microsoft и увеличаващото се използване на видео разговори създават нови възможности за малкия и среден бизнес да се възползва от отдалечената комуникация. Видео конферентните разговори се превръщат в част от ежедневието на повечето активни интернет потребители и навлизат усилено и на работното място.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари