Сделката с QuickOffice е шанс за Google да надделее над Microsoft при офис продуктите

0
15

Както ви съобщихме по-рано през деня, информационният гигант Google сключи сделка за придобиването на QuickOffice – производител на професионален софтуер за мобилни платформи. Продуктите на новозакупената компания ще бъдат интегрирани в Google Apps и по този начин пакетът с приложения ще стане по-разнообразен и полезен, съобщи Mashable.

Информацията за сделката е публикувана в официалния блог на Google. Там е обяснено какви са причините, поради които най-голямата търсачка е решила да купи QuickOffice. Най-голяма роля при взимането на решение е изиграл големият опит и установени практики на компанията в сферата на разнообразните файлови формати, които правят продуктите универсални. QuickOffice предлага приложения, съвместими с множество видове устройства и формати, в съчетание с достъп до отдалечени услуги. Комбинацията е мощна и търсена. Освен това се вписва в цялостната концепция за работа на Google.

Според сайта на QuickOffice, компанията разполага със значителна потребителска база и голям обхват. 300 милиона са устройствата, върху които има инсталирани нейни продукти. Потребители на услугите са хора от 180 държави по света.

Една от слабите страни на Google Apps е, че не предлага функции, които са достатъчно професионални, за да накарат бизнеса да им обърне внимание. QuickOffice е шанс за Google да премине по-бързо през етапа на постоянните бета тестове и продукти, които работят, но не достатъчно стабилно. Преди време Microsoft проведе цяла кампания, в която осмиваше слабите страни на Google Apps. Някои от обвиненията на редмъндци бяха доста основателни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари