Северна Корея прави собствен лаптоп, нетбук и PC

2
24

Колкото и изненадващо да звучи, една от най-бедните държави в света има собствена компютърна индустрия. Държавната телевизия на Северна Корея е показала кадри от фабрика, в която се произвеждат компютри, лаптопи и нетбуци.

На зрителите са били показани два модела на преносими компютърни устройства, като по всичко личи, че едното е лаптоп, а другото е с данни, които го причисляват към класа на нетбуците. Севернокорейският персонален компютър е малко по-особен. Той няма да има нужда от специален монитор за да работи. Потребителите ще трябва да го прикачат към стандартен телевизионен приемник ако искат да го използват.

Кадрите са били излъчени още на 10 март, но едва сега добиват широка популярност, благодарение на сайта Northkoreatech.org.

Сред останалите подробности за персоналния компютър е и информацията, че той е предназначен главно за образователни цели. Конструкцията му е компактна и към него трябва да се прикачат само клавиатура и мишка за да бъде пуснат в употреба. Както се споменава по-горе, за монитор може да послужи всеки телевизор.

Показаният в кадрите нетбук подозрително прилича на подобна машина, произвеждана от Siemens, която е предназначена за офис употреба и в САЩ се продава за 99 долара. Поне на външен вид машините са напълно идентични, но за хардуера могат да се правят само предположения.

За лаптопа на Северна Корея също не се знае много. Сигурно е, че има два USB порта, възможност за връзка към интернет и живот на батерията от два часа и половина. Останалите спецификации на хардуера все още не са известни.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vidon
vidon

Настолния вариант ми напомня времето на Правец 8D.

o153
o153

Колко ?