Севернокорейски хакери се прицелиха в банки по цял свят

6
848
Хакери от Северна Корея са се прицелили предимно към банки със световна репутация по цял свят. Това разкрива водеща компания по сигурността, която остава в анонимност.

Знае се, че фирмата е била назначена от ФБР, за да направи анализ на опасността от азиатската държава. Поводът е било разследването срещу севернокорейския хакер Парк Джин Хйок. От компанията по сигурността са установили, че всъщност към банките се е прицелила цяла група от хакери от страната.

Санкциите срещу Северна Корея пък само са мобилизирали допълнително онлайн престъпниците. Все още обаче не се разкриват имената на банките, които са в опасност. В медийното пространство в Китай пък вече се появиха документи, които разкриват каква всъщност е схемата, която използват хакерите.

От фирмата по сигурността FireEye припомянт, че исторически Северна Корея има своите странни начини да се справя, когато икономиката ѝ е заплашена. Компанията напомня за произвеждането на наркотици, фалшифицирането на валути и други подобни действия, използвани от властимащите в Северна Корея в недалечното минало. От FireEye вярват, че хакерските действия срещу банките са идентичен ход.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Момчета, немога повече.
Момчета, немога повече.

„Севернокорейски хакери“ – смях в залата. При условие, че в цяла Северна корея сигурно няма повече от 200 души които да имат привилегията да ползват интернет и всички те вероятно са по високите етажи на властта, не знам от къде се пръкнаха тези хакери и кога се научиха да хакват, че пък и световни банки.

Коко
Коко

МУхаха вие виждали ли сте Red Star OS колко не-дървена е? Направо велики софтуерни инженери са северните корейци.

Хакер с мотика
Хакер с мотика

До коментиращите: виждали сте вие корейски хареки… камо ли пък севернокорейски! Северняците са едни от най-добрите хакери в света! Проникват където им е необходимо, излизат и не оставят следи след себе си! Това, че вие не може да го осъзнаете и подлогите служещи на световните интереси не могат да ги хванат е съвсем друга тема. В световен мащаб тези хора тярбва да се почитат и уважават! Да живеее Северна Корея! Да живеят и хакват севернокорейските хакери!

Коко
Коко

Тези факти от BGmama ли ги прочете ?

Адолфо Хит
Адолфо Хит

Всяко северно корейче се ражда само… роден… хакер, дори и личен комп не му трябва, мазето на общината им е оборудвано с два Правец 8, подарък от братският български народ,строящ компютърен комунизъм преди 40 лета.Когато говорим за тази държава, държим да се каже че е изостанала…сега обаче я представяме като.. супер сила в компютърните технологии, кое е вярно?Пропаганда за очерняне, добре смазана капиталистическа машина, но ние отдавна не ядем доматето с колецо.

Мисли
Мисли

Г-н Расист, КНДР е една изолирана и изостанала държава, но за да се издържа с нормална валута и трябва да се занимава с незаконни неща и да заобикаля санкции. Говорим за пране на пари, дрога, продажби на органи, продажби на оръжия, уран, хакрески групи, поставени фирми, понци схеми и други. „Капиталистическата“ пропаганда /100% от света е капиталистически, дори вашата влика германия, когато е управлявана от онзи психопат, включително КНДР/ е напълно вярна. В докладите, които хакерски групи хакнаха на Южна Корея се говори в детайли как севернокорейските хакери са хакнали една от най-големите компании за авторски права – Сони. Това… Виж още »