Седмицата на дупките

3
12

След откритите пропуски в сигурността на IE и Mozilla , дойде ред и на Оперета. От сайта на Мозила молят за финансова подкрепа, от сайта на Опера още нищо не са направили, май най-бързо със ситуацията се оправиха Майкрософт – естествено те не се нуждаят от финансова подкрепа. Новия бъг в Операта засяга само версии 7.** и е много подобен на излезлия наскоро пробив в Мозила – засяга адрес бар-а. Ако си мислите, че като ползвате myIE2 или FineBrowser сте защитени, не се залъгвайте просто още нe сa достатъчно разпространени. Най-сигурния вариянт май си остава Lynx. За това съвета ми е да не се ровите из “Хакерските” сайтове.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаSuper Utilities 3.1
Следваща новинаWinGuard Pro 2004 5.6.8.4
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Седмицата на дупките"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
DarkLight
DarkLight

Не бих казал, че MyIE2 не е достатъчно разпространен, нито че е защитен – той си ползва IE за основа 🙂
И ако си мислите че ползвайки Аvant, MyIE2 или който и да е IE базиран браузър сте азщитени, имайте предвид, че всички дупки в IE са дупки и на гореспоменатите браузъри и трябва да си ъпдейтвате IE-то редовно, за да нямате проблеми 🙂

IvanD
IvanD

Незнам защо ми се струва, че за “дупката” в Mozilla беше пуснат пач по-малко от 12 часа след откриването й… Молбата за финансова помощ няма нищо общо с поправката на бъгове

badWarez
badWarez
Мозила и Опера си пускат доста бързо обновленията за разлика от Майкрософт. MyIE вече се казва Maxton и наистина ползва енджина на IE, но сритва доста проблемни сайтове. BLAST говори за някави молби за дарения, но доколкото знам няма обвързване на дарения с получаване на обновления. В света на отворения код всеки помага с каквото може – богатите с пари, бедните с труд (да ви напомня това за едно Българско въстание?) за разлика от XP SP2 и новия Windows Update – честито вие сте пират и нямате право на Online Update и SP2. Моля снесете $120 на Майкрософт. Разбирам ги… Виж още »
wpDiscuz