Сензорите за измерване на пулса ще се превърнат в неразделна част от „умните“ часовници и гривни

0
25
Според прогнозите на анализаторската компания TrendForce, през 2016 г. на световния пазар ще постъпят общо 7,5 милиона смарт-часовника и „умни“ гривни, 90% от които ще бъдат оборудвани с оптични сензори, позволяващи проследяване на сърдечната дейност на потребителя и други показатели, свързани със здравето му.

Като се има предвид високия потенциал на носимите устройства, способни да измерват честотата на сърдечния ритъм на притежателя, все повече производители ще добавят в своите устройства оптични сензори, смятат специалистите.

Очаква се, че до 2020 г. общият обем на доставките на смарт-часовници и гривни ще се увеличи до 170 милиона броя. Според експертите на TrendForce, по това време сензорите за измерване на пулса ще станат неразделна част от носимите на китката устройства и ще присъстват във всички модели.

В проучването не се споменават имена на конкретни модели, но според канадската компания Vandrico, която е специализирана в разработката на корпоративен софтуер за носима електроника и събирането на информация за подобен вид устройства, вградените пулсомери към днешна дата присъстват в много джаджи. Сред тях са Apple Watch, Fitbit Surge и Fitbit Charge HR, Garmin Vivosmart HR и Garmin Forerunner 620, Moto 360, LG Watch Urbane, Samsung Gear S2, Huawei Watch и редица други.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за