Tesla започна да зарежда магазините със серийно произвежданите електромобили за масовия пазар Tesla Model 3. Стартираха и доставките на електрическия автомобил до потребителите.

Първите Tesla Model 3 се появиха в автомобилните магазини на Калифорния в административния центтр на Лос Анджелис Сенчъри Сити и Пало Алто в окръг Санта Клара.

През третото тримесечие на миналата година от конвейера на завода излязоха само 260 бройки Tesla Model 3, въпреки че плановете бяха производството на 1500 електромобила. През четвъртото тримесечие на 2017 година бяха произведени 1550 броя.

От този петък хората могат по-отблизо да се запознаят с Model 3 в магазините на Tesla, да узнаят повече за особеностите и оборудването на електромобила и да разберат повече, отколкото е описано в съобщенията за медиите. Засега не може да се пробва как се държи електрическия автомобил на шосето, като това ще бъде разрешено малко по-късно.

Миналата седмица Tesla съобщи, че е подобрила своите конвейери и производството. Към края на първото тримесечие на тази година компанията възнамерява да увеличи производството на Tesla Model 3 до 5 000 екземпляра седмично.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
10 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
ИванАлексъъъTeslaЙацкРоцк Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Data
Data

Нали има предплатени 400 000 броя модел 3 ,
кви магазини ?

ЙацкРоцк
ЙацкРоцк

Въпрос с повишена трудност: Колко години ще са нужни за да произведеш 400 000 броя, при сегашен капацитет от 6200 броя на година (последно са произведени 1550 за три месеца)? Иначе напълно е възможно Тесла моторс да са взели парите за определени броики Model 3 на зелено. Илон Мъск почти всяка година търси $ от къде ли не, а реално продажбите са им плачевни да не кажа направо смешни. Миналата година са продали малко над 48 000 бр. дори неизвестни китайски марки продават повече от тях, а да не говорим за Volkswagen, Тойота и другите от големи компани, като става… Виж още »

Пенчо
Пенчо

Само че за тия 3 месеца реално повече от половината са произведени последната седмица. Ти да не мислиш че нещата така ще си останат? Производството постоянно се засилва. Нищо чудно до края на годината 2018 да успее да произведе всичките 400 000.

gotqn
gotqn

52 седмици * 5 000 бройки на седмица = 260 000 в най-лошия сценарий, а според мен ще е подобрят числото 🙂

Отделно по темата – какво значение има ли ще направят 1000 или 1 000 000 милион. Изпускаш голямата картина – важното е да се произвеждат таква автомобили, за да се намалят вредните емесии. За мен няма разлика дали в целия свят ще се карат коли от Китай или от САЩ, стига да не се замърся въздуха ни. Да не говорим за останалото замърсяване по производство и поддръжка на дизелови/бензинови автомобили.

ЙацкРоцк
ЙацкРоцк

Леко сте изпуснали, че това са бъдещи намерениа за производство (5000 броя на месец), реално произведените автомобили от Тесла Модел 3 за послените шест (6) месеца са 1810 броя. Може да проверите колко от нещата който съобщава Тесла моторс в прессъобщенята си през последните години са станали реалност, като почти всяко тримесечие си коригират прогнозите защото просто не се случват. За това тази цифра до която сте достигнали от 260 000 броя произведени Модел 3 за година е леко казано нереална. Да не споменвам за огромните проблеми с производството които от Тесла имат, според Ройтерс повече от 90 процента от… Виж още »

Иван
Иван

Яцко, кое е това „едно шведско изследване“? Че нещо не мога да ти хвана вяра на глупотевините които ръсиш.

Радо
Радо

Даже не се замисляш като пишеш? Как ги смяташ 6200 броя на година. Тесла постоянно увеличават производството така , че не можеш да вземеш дадена бройка за последната седмица и да я умножиш по 52! Тесла в момента е около 3 до 4 години ПРЕД VW/BMW/Mercedess по отношение на технологиите за електроавтомобили! Автоваз да не са пуснали електрически автомобил???!?!!?
Сравняваш чушки с домати!

ЙацкРоцк
ЙацкРоцк

Съжалявам, но хубаво е да се чете статията под която се изкавате така „компетентно“. Понеже се интересувате как съм стигнал до цифрата от 6200 броя произведени за година ще ви цитирам дописката: „Πpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa минaлaтa гoдинa oт ĸoнвeйepa нa зaвoдa излязoxa caмo 260 бpoйĸи Теѕlа Моdеl 3, въпpeĸи чe плaнoвeтe бяxa пpoизвoдcтвoтo нa 1500 eлeĸтpoмoбилa. Πpeз чeтвъpтoтo тpимeceчиe нa 2017 гoдинa бяxa пpoизвeдeни 1550 бpoя.“ Както виждаме за последните 6 месеца на 2017 г. „великаните“ от Тесла моторс са произвели точно 1810 автомобила модел 3, това са данните на Тесла моторс според статията. Приел съм 1550 броя за… Виж още »

Tesla
Tesla

Сравни цената на Tesla Model S с цената на другите и сам се сети защо сравнението ти е глупаво.

Алекс
Алекс

Какви са тези числа бе човек? Понеже впечатлението ми е че ел автомобилите все още са капка в морето, ти ме втрещи с тия 350к продажби само за топ 5 производителя. Само в първия сайт на който попаднах „https://evobsession.com/electric-car-sales/“ гледам бройките са около 3 пъти по-малко. За цялата 2017 са продадени 166к ел автомобила което е с 30к повече от 2016. Теслите са декември са 6050 продажби, а вторите са Шевролет с 4к (VW са 380 коли). Китайците нещо даже ги няма в класацията. Някакви щтуротии ти се привиждат.

Тахтун
Тахтун

Интересно как са живели хората преди 30-50г след като тогавашните коли са замърсявали средно 10 пъти повече, а у нас тогава беше в експлоатация „оловният“ бензин, който е още по-отровен?Някаква параноя обхваща всички „еко“ мислещи, а не се сещат, че една крава отделя азотни окиси колкото 400 съвременни дизелови коли. Дали няма да спрем и животновъдството ?

бгмит
бгмит

Регистрираните автомобили в България са над 4 млн
Преди 30-50г сиг. каручките са били повече от колите

ъъъ
ъъъ

И като се има предвид, че тогава борят на колите е бил много, много по-голям… 😀