Сериозен бъг в Google Assistant засяга устройствата с Android

3
1468

Някои потребители на телефони и таблети с Android съобщават за сериозен проблем с Google Assistant, който кара екрана на устройствата им да свети без прекъсване, след като чуе събуждащата фраза „Здравей, Google (Hey, Google)“, което може да причини множество проблеми, вариращи от рязко износване на батерията до трайно увреждане на екрана.

Това е наистина смущаващо за хората, които притежават устройствата от интелигентната платформа Google Home, като например смарт високоговорителите и други, които се активират с една и съща команда.

Няколко служители от Android Police са забелязали, че техните телефони и таблети не могат да влязат в режим на готовност, след като са чули команда, предназначена за събуждане на друго устройство, работещо с услугите на Google.

Това е довело до сериозно изтощаване на батерията, дори при активиран тъмен режим, като съответно носи потенциален риск за сигурността, тъй като устройството остава постоянно отключено и неговото заключване е невъзможно. Това може да доведе до изгаряне на пикселите в LDC екраните на устройствата.

 

Хронична инсомния

Проблемите датират още от месец септември и се обсъждат във форумите за поддръжка на Google. Изглежда най-засегнати са устройствата на Google Pixel и Google Home, въпреки че и собственик на OnePlus 6T е намерил телефона си отключен с батерия на 1%, час, след като е била произнесена събудителната фраза.

Причината за проблема все още не е установена и изглежда той няма постоянна тенденция. Междувременно препоръчваме да следите телефона си от време на време, особено ако притежавате устройства от еко системата с Google Assistant, за да може да изключите екрана ръчно, ако това се наложи.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Баба ми само с асистент се събуждаше.😜

Юли
Юли

„… събудителната фраза.“ е неправилно.
Правилно е „…събуждащата фраза.“ или „…фразата за събуждане.“.

ПП: може би е „грешка на езика“ – словосъчетание от „събуждам“ и „разбуждам“ и е станало „събудителната“.

Узунов
Узунов

Проблемът го има и с Google Chrome, поне при мен.За щастие го хванах навреме, но цял ден след това ми се беше отпечатала отворената страница на екрана, за щастие постепенно изчезна.
Към вчерашна дата все още го има