Силициевата долина заменя колекторите с алгоритми

1
903

Американските длъжници често се оплакват от колекторите: безкрайните позвънявания и обаждания по всяко време поддържат усещането за страх. Но заплахите по телефона често се оказват безсмислени и нямат ефект. Стартъпът TrueAccord възнамерява да реши проблема софтуерно.

Младата компания вече получи $40 милиона за създаването на специализирания софтуер. „Считаме, че можем да използваме новите технологии за радикална промяна на ситуацията. Ние искаме да помогнем на хората да решат своите финансови проблеми и въпроси“ – каза CEO TrueAccord Охад Самет.

Разработчиците заявиха, че съвременните методи за събиране на банковите задължения са неефективни. Позвъняванията от роботите се игнорират, а хартиените писма въобще не се вземат от пощенските кутии. Колекторите добавят негативизъм и увеличават нежеланието за плащане.

Компанията иска да прехвърли събирането на дълговете в интернет. Това са си същите колектори, но виртуални и всевиждащи. Идеята е на потребителя най-редовно да бъде напомняно, че има закъснение в плащането на банков кредит и е време нещо да се направи. Тези предупреждения ще се появяват навсякъде.

Така например, заедно с контекстната реклама във Facebook, ще се появява и съобщение за закъснение за плащане и ще има предложения как да се реши финансовия проблем. По възможност ще се предлага рефинансиране на кредита и/или удължаване на неговия срок. Главното е потребителят никога да не забравя, че има закъснение по плащането на кредита.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари