fbpx
3.8 C
София

Сингапур издаде четири лиценза за дигитални банки, които ще заработят през 2022

Най-четени

Сингапур разкри, че четири от кандидатите за дигитален лиценз за банка са одобрени. Това са Ant Group, от която е част Alibaba, Singtel и Grab (явяващите се заедно), Sea и един китайски консорциум. Очаква се техните дигитални банки да започнат работа в началото на 2022 година, предават от ZDNet.

Grab, Singtel и Sea са получили пълен лиценз за дигитални банки. Китайският консорциум и Alibaba са получили частичен лиценз.

При пълният лиценз, дигиталните банки ще могат да предлагат финансови услуги и да приемат депозити от крайни потребители. При частичния лиценз ще може да се работи с малък и среден бизнес, както и с отделни групи от частни лица.

Пълният лиценз се издава на компании, които са с централа Сингапур и са управлявани от местни лица.

Идеята на държавата е по този начин да се осигури повече разнообразие на банковия пазар, да се позволи на небанкови организации да се включат. Приоритет е обслужването на бизнеса и физическите лица по качествен начин, за да имат гарантиран достъп до пълноценни услуги. Нещо, което не винаги се предоставя в страната към този момент. Например, две от най-засегнатите групи са тези на хората с гъвкави доходи и микропредприятията. До сега те са имали ограничен достъп до финансиране.

В първата фаза от процедурата има 21 кандидати за лиценз. Те после са сведени до 14 и сега от тях са избрани посочените четири.

Те са оценени според стойността, която предлага техния бизнес модел и степента на използване на технологични иновации за обслужване на клиентите. Други фактори са способността за развитие на устойчив бизнес, перспективите за растеж и приноса към местната финансова индустрия, който е има.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини