Сингапур представи своите планове за развитие в най-близко бъдеще. Островната държава възнамерява да процъфтява през следващите години въпреки възможната световна икономическа криза. Комитетът по икономиката на бъдещето посочи седем основни сектора, които ще дадат възможност на Сингапур да запази своите позиции.

Tech in Asia съобщи, че тези сектори са: финанси и блокчейн, транспорт, логистика, градска инфраструктура, здравеопазване, цифрова икономика и водещи производства.

Сингапур е признат център на блокчейн технологиите. Тази островна държава отдавна е особено популярна сред банкерите, които работят с азиатските банки.

Комитетът по икономика препоръча на всички изучаване проблемите на кибербезопасността, понеже това е стратегически важно за икономиката и националната безопасност. Препоръчва се допълнително развитие на цифровите услуги, включително и образователните.

Отбелязва се, че е необходимо допълнително обучение за много от жителите на Сингапур, които да станат търсени през следващите години от пазара на труда на бъдещето.

Unacast публикува отчет, според който Сингапур е един от най-умните градове в света – изучаването на цифрови технологии започва още от детската градина. Градът-държава е и на първо място в света по ниво на средно образование.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари