Синхуа добави още един цифров телевизионен водещ

1
714

Китайската новинарска агенция Синхуа продължава да експериментира с цифровите телевизионни водещи. Женският колектив от ИИ журналисти бе допълнен със Син Сяовей, разработена от специалистите на Sogou. Софтуерният робот е копие на реалната телевизионна водеща Чжао Вануей и може да чете новинарските текстове. Новият бот е най-реалистичното копие на човек в агенцията и след време ще може да води репортажи и извън пределите на само едно студио.

В началото на миналата година агенция Синхуа представи първата електронна ИИ водеща Син Сяомен, която започна да чете главните политически събития в Китай, като например заседанията на китайските народни представители. Тогава вече в Синхуа работеше ИИ водещия Чжан Цзяо, но на фона на Син той изглежда неестествено, не може да жестикулира и да става от мястото си и навярно ще бъде изключен.

Новата цифрова водеща Син Сяовей, както и миналогодишната Син Сяомен е разработена от компанията Sogou, която се счита за китайския аналог на Google. Нейният прототип е реалната водеща Чжао Вануей, като нейният цифров двойник е оживен чрез технология за „многофакторно разпознаване и синтез, разпознаване на лицата, анимация и трансферно обучение. Тази технология много добре имитира човешкия глас, мимиките, движението на устните и стила на подаване на информацията, като единственото, което получава е текст.

Син Сяовей е първата цифрова водеща на Синхуа, моделът на който ще бъде създаден в 3D. Тя ще съобщава дейността на правителствените организации в Китай и започва с годишния конгрес на Комунистическата партия на Китай. Нейната поява е именно по случай конгреса на партията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари