Tesla е на крачка от това да си намери нов председател на борда на директорите и това е 45-годишният Джеймс Мърдок. И ако фамилията ви звучи познато, то това е синът на медийния магнат Рупърт Мърдок. В момента малкият милионер е член на борда на автопроизводителя, но без право на глас.

Джеймс Мърдок е и в управата на холивудския гигант 21st Century Fox, но скоро може да се окаже на възлово място в структурата на Tesla.

Първоначално Мъск отказа да коментира слуха, но после го отрече.

Известно е, че Мъск фаворизира Антонио Грасиас, водещ независим директор на Tesla, но е посъветван, че той може да не е достатъчно независим поради участието си в дружествата на Мъск. Компанията на Грасиас, Valor Equity Partners, е инвестирала в Tesla през 2005 г. Той инвестира и в SpaceX, космическата компания на Илон Мъск.

Повод за рокадата става фактът, че Мъск се съгласи да напусне позицията на председател като част от извънсъдебно споразумение заради съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси относно твърденията, че е нарушил законите през август с лекомислено изявление в Twitter.

Регулаторът даде срок от 45 дни за промяна като той изтича в средата на ноември.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Винаги има по голяма акула…

0.0
0.0

В момента малкият милионер е член на борда

Щерьо ,
малкият милионер ли е
или
милардер ?

Лаенето да започне сега !

0.0
0.0

Тръмп каза, че ФЕД е полудял.

Бахти
Бахти

Луда крава? 🙂 🙂 🙂

Шишо
Шишо

да и ти знаеш как се поправя това: състезаваш се с наполеон до онзи ъгъл, там завиваш надясно чукаш на вратата три пъти и си пиеш хапчетата които ти дават.

0.0
0.0