Скандали и съд около Starforce защитата

9
7

След ред скандали, свързани с несигурността на системата за защита на софтуера Starforce, компаниите за игри започнаха малко по малко да се отказват от употребата й. В края на март компанията Futuremark след серия тестове направи много сериозни заключения за въпросната система. Оказа се, че Starfоrce зарежда своите процеси и файлове в системата, като те получават най-висок приоритет при това. По този начин към тях винаги се отделя сериозно количество процесорна мощ, в резултат на което се получава сериозно натоварване на процесора, а в някои случаи и претоварване и забиване на системата. На запад, естествено, веднага са решили да се борят със проблема, бойкотирайки игрите, които използват тази защита. Ние тук, разбира се, си имаме други начини, но няма да ги споменаваме официално. За сметка на това някои по-смели, като Кристофър Спенс, явно са решили да изкарат и пари от цялата работа. Въпросният индивид е завел дело срещу Ubisoft за това, че компанията е използвала игри със Starforce. Според Спенс тази защита представлява опасност за защитата на Windows, като посредством нея във въпросната ОС можели да се вмъкнат вируси, троянски коне или червеи. Освен това, твърди Спенс, при инсталирането на Starforce потребителят не получава информация, че за да играе играта, трябва да направи компромис със защитата на компютъра си, а пък при деинсталация не се изтриват всички файлове от системата и съответно тя не стига до първоначалното си безупречно работещо състояние. Жалкото в цялата новина е единствено това, че делото е срещу така симпатичната ми френска компания, дала ни Prince Of Percia, а не срещу самите разработчици на Starforce.

Източник: computers.bg

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
SEG_StrikerdjagiMelmak ® Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ole
ole

Аман от простотии,на 1 му се счутил диска който бил със стар форс защита,а кой знае какъв му е бил сд рома,друг записал някъв ерор репорт от старфорс,всички плачат,еми така е кат нямаме пари за оригинални игри ще ревеме,ама чак пък да се правят разни БОЙКОТИ срещи това че производителите си защитават ТРУДА е тва вече нямам думи да го опиша…..можело да влезнат вируси червеи абе в уиндолс винаги може да влезнат,а тва за приоритета не го знаех,нито пък съм го забелязал,въпреки че играя игри с тази защита,защо ли на мен нито 1 път не ми е прецакала уина…..ООоооооо горките… Виж още »

benedict
benedict

След като очевидно нямаш представа за какво става въпрос, защо изобщо се чекна да ги сътвориш тези простотии. И на мен да ми продават вируси, и аз ще ги съдя.

ole
ole

Сега па продавали вируси абе пич я се осъзнай бе

Melmak ®
Melmak ®

Цялото това изделие СтарФорс е уникален тъпизъм.Много ясно че ще ги съдят.
Като производителите искат да си защитават ТРУДА си има начини да го направят КУЛТУРНО,без съмнителни псевдотрикове от досовско време,които само намяляват съвместимостта.Освен това и производителите на игри си го заслужават, защото така и не се научиха да не се гаврят с клиентите,използвайки КОМПАКТ ДИСКА КАТО КЛЮЧ.Смятам че краковете излизали едно десеттилетие прекрасно доказват тупоумието на това.Както се видя дори и тази звездна пръдня не оттърва персийският принц.Както винаги истински губещите са законните притежатели на игри.

djagi
djagi

Ха-ха, и какво излезна сега – че да играем кракнати игри няма да са нужни толкова мощни компютри. А аз се удя защо всички игри ми вървят на 6, въпреки че не покривам и минималните изисквания:lol:

ole
ole

XAXAXAAXXAXAAXAXXAXAAXXAAXAXXA „Цялото това изделие СтарФорс е уникален тъпизъм.Много ясно че ще ги съдят.“ Ти УНИКАЛНО тъп ли си или се правиш?!?! И кой е тоя културен начин бе калъф???????? лелелле нерва се на такива тъпи парчета знаеш ли? и то много кое заслужават бе и кой с кого се ГАВРИ като играе пиратски игри и не купува оригинални бе???? А ти да си чувал за Спилентър Сел който така и не можа НИКОЙ да го кракне а??? естествено дано по рядко да има такива игри, но евала им че са успяли да си я опазят @djagi как па го разбра… Виж още »

benedict
benedict

Слушай, момченце, я първо вземи навърши 10 годинки, пък после пиши по форумите. Казах ти – без да разбираш какво точно прави Starforce, недей се отваря на тема защо трябва да се махне.

ole
ole

10 „годинки“ отдавна съм ги навършил,много добре зназм кво прави Starforce,не малко съм чел за него така че споко,повечето са пълни глупости и знаеш ли защо???? защото на никой не му е приятно кат свали поредната пиратска игра и тя да не му тръгне защото защитата си върши работата,от там идва цялата работа,са тва че на еди кой си му станало нещо на пс-то нищо не означава,защото не се знае в какво състояние му е бил Windows-a,какви познания е имал и т.н. и не ми викай момченце ако обичаш

SEG_Striker
SEG_Striker

Ами като сте толкова отворени – купувайте си игрите! Аз обаче съм роден в България (както и вие, може би) и по много причини не мога да си ги купя. А кой точно ме е осъдил да се родя тук е въпрос, който си задавам някъде от 70-те години, когато за пръв път съм се осъзнал като личност. Ако се бяхме родили в свястна страна *може би* щяхме да си купуваме игрите и програмите. Макар че това е доста спорно, защото над 95% от американците ползват поне няколко кракнати програми/игри на компютъра си – вижте Р2Р мрежите и ще видите… Виж още »