Висшият мениджмънт на Facebook заяви, че компанията Cambridge Analytica е събрала личните данни не на 50 милиона, а на 87 милиона потребители.

Информацията е на Майк Шрьопфер, техническият директор на Facebook. „Считаме, че Cambridge Analytica е събрала личните данни не на 50 милиона потребители, както се считаше по-рано, а на 87 милиона“ – заяви в своя блог най-високопоставеният технологичен мениджър в социалната мрежа.

Неотдавна Facebook заяви, че ще ограничи достъпа на външните приложения към данните на потребителите.

Пресслужбата на Facebook съобщи: „От днес, приложенията които използват програмния интерфейс на Facebook, повече няма да имат достъп до списъка с гостите и постовете на стената. От сега нататък, само приложенията, които единствено ние утвърдим и които изпълняват новите строги изисквания на компанията, ще получават достъп до събитията„.

Facebook допълни, че повече няма да удовлетворява запитванията за информация, засягаща религиозните и политическите убеждения, списъка с приятелите, историята на получаване на образованието, местоработата и други подобни лични данни.

Да си припомним, че в средата на март стана известно, че британската компания Cambridge Analytica незаконно е събирала личните данни на 50 милиона потребители на социалната мрежа и им е предлагала таргетирана политическа реклама, която може да е оказала влияние върху избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Скандалът с Facebook се разраства и засега само се гадае, дали историята с Cambridge Analytica няма да развали наложилото се мнение за „руските тролове“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари