Скандал: по време на презентацията на Apple е нямало чернокожи говорители

25
1209

Навярно и вие забелязахте, че тази година по време на голямата есенна презентация на новите iPhone, расовото и половото присъствие на лекторите и говорителите бе изключително разнообразно. Но реакциите в социалните мрежи са твърде нееднозначни. The Washington Post съобщи, че голям брой потребители са забелязали вопиющото отсъствие на чернокожи говорители.

Технологичните компании непрекъснато са критикувани за липсата на расово и полово разнообразие, особено когато става дума за ръководни длъжности. Така например, в Apple само 3% от топ-мениджърите са чернокожи. Счита се, че липсата на разнообразие в ръководния персонал може да допринесе до възникване на проблеми, понеже новите технологии играят все по-голяма роля в живота на всички хора.

„Това ли е най-разнообразната презентация на Apple за всички времена?“ – запита в своя туитър акаунт Ракеш Агравал, представител на голяма технологична компания. „Имаше много жени и хора от малцинствата. Но за жалост нямаше нито един афроамерикански говорител. Видяхме ги само в рекламните клипове“.

„Белите мъже от висшето ръководство са абсолютно малцинство и само ръководят фактическата работа“ – допълва думите на Ракеш дизайнерът-консултант Оливия Мур. „Нова година наближава и досега няма нито един чернокож говорител на сцената“.

Очевидно е, че за следващата презентация Apple трябва по-добре да се старае и работи, за да угоди на всички. Засега корпорацията от Купертино не коментира тези критики и забележки.

25
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
13 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
бай онзи
бай онзи

Утре някой ще се оплаче що няма кучета да водят презентацията. Чудя се кога ли най-накрая подобни изказвания на разни „борци за права“ ще се приемат за расизъм

Morgan
Morgan

И аз се чувствам дескриминиран, никой не ме покани да съм говорител, а дори не съм черен.

Срам за България
Срам за България

То тъпото е, че слагат един чернокож и тея борци мълчат след това или чекнат друга тема, а това, че са си расисти си остава, без значение.

Българите не са бели хора
Българите не са бели хора

бай Ганьо и той ли стана бял човек, хаха.

RMM
RMM

А транс джендъри и другите животни имало ли ги е? Сега и тези ще започнат да реват.

ffffff
ffffff

Това са пълни глупост, Apple е частна компания и като такава сама избира кой да назначи на длъжност, ако не притежаваш съответните способности да заемеш определен пост, няма какво да ревеш че не са те наели защото си зелен, лилав, #000000, или някакъв друг, тези болни опити за „равноправие“ са прекалени.

ллл
ллл

Хайде стига с тази черна либерална бе!!! Това че бай мангау просто е тъпо парче си е негов проблем

BurnAss
BurnAss

Да кажем, че не е било лесно да се намери бързо афроамериканец с „мека“ ориентация?

тор
тор

Огромна дискриминация…. нито един Джусър не е говорил…. ужас…

Презентацияta на Apple = Ku Klux Klan…..!

Скитника Еврейн
Скитника Еврейн

А от БХК настояват да има и двама български роми за говорители иначе ще съдят сащ и наса !

Срам за България
Срам за България

Не са чули, не са налазили да спорят, като оня в поста… Не това не ме прави расист, извинете, расисто радараджий.. 😀 Те хората са толкова недъзи, че не знаят кога и къде е дискриминация, камо ли някой да се бори за това…

USA
USA

Расизъм1!1!1!!1!1!1!!1

USA
USA

А, вие защо биете негрите???

Българите не са бели хора
Българите не са бели хора

Не виждам българчетата какво се напъвате да защитавате западните бели мъже след като те самите гледат на българите като на мангали? Откога станахте равни с американци, англичани, германци, че почнахте и вие да се чувствате бели хора? Абе дори македонците не ви признават за бели и ви викат татари и монголци. Хан Аспарух бял човек ли е бил? Християнин ли е бил?

pix3l
pix3l

Аз като гледам, бели изглеждат. Иди да си прегледаш очите. Хан Аспарух не е бил християнин, ама има един момент в историята, където сме приели християнството.
Пък тва за македонците – да не ти пука, след година-две ще празнуват 30-та годишнина… умрели сме за тяхното признание. 😂

Коментар
Коментар

на двата последни въпроса отговорите са: „да“ и „много вероятно да“
от кога раса и националност са едно и също, безкнижник

Българите не са бели хора
Българите не са бели хора

Хан Аспарух и прабългарите са били турско племе и са говорили турски език, молели се на Тангра и са дошли тук от Азия. Какви бели хора, какви 5 лева. Ако ме питаш откъде го знам – така ни учеха в училище, а съм учил в България!

pix3l
pix3l

А какъв турски са говорили, като тогава турци не са съществували?

Българите не са бели хора
Българите не са бели хора

Отвори учебник по история, отвори на страницата за Хан Аспарух и ще разбереш. Не ми се задълбава защото това като цяло не ме интересува, просто ми е смешно в училище да ви учат, че сте турско племе, а вие да се правите на бели хора все едно сте шведи.

pix3l
pix3l

Не ти се задълбава, щото няма да е в твоя полза. Пробвай да тролиш на друга тема, тази не ти се отдава.

gad
gad

Ако си извадиш главата от задника и почетеш малко, сам ще се убедиш че не си прав.

Коментар
Коментар

хахаха голям смях, че Аспарух се връща там от където всичко тръгва е всеизвестен факт. Част от племената (кланове) на така наречените пра-българи (т.е. мигрирали траки т.е. българи) по една или друга причина заживели в степите (не ми се навлиза в подробности да обяснявам защо) по-късно приели исляма застават на страната на арабите с-у своите. Хан Тервел видял как братя избиват братята си (отказващи да станат мюсюлмани) и им устроил подобаващо „посрещане“ а с-у арабите се включили и останалите не мюсюлмански племена от Кавказ. Същите тези помохамеданчени племена, участват в създаването на днешна турция. За тва от известно време турците… Виж още »