fbpx
20.8 C
София

Сканиране на мозъка съвсем точно показва политическите възгледи на хората

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Учените бяха твърде много учудени от получените резултати, които засега не могат да обяснят. Те откриха съвсем ясни шаблони в определени сектори на главния мозък, които съвсем ясно показват какви са политическите възгледи на конкретния човек и дори до каква степен е въвлечен в съответната идеология.

Екип учени от университета в Охайо представиха резултатите от своите изследвания, които показват, че политическите възгледи на всеки един човек могат да бъдат показани по резултатите от сканирането на точно определени участъци на главния мозък. Получените резултати ясно показват, че невралните корени на политическото поведение на хората са много по-дълбоки, отколкото се считаше досега.

Учените са използвали функционален ЯМР, както и изкуствен интелект, които анализират моделите на мозъчната активност, докато се изпълняват определени задачи. По-късно тези резултати бяха сравнени с данни от анкета, в която участниците оценяваха политическите си убеждения по скала от „много либерални“ до „много консервативни“. Тези данни са използвани за обучаването на невронната мрежа.

Изследователите отбелязват, че най-активни в това отношение са амигдалата, както и долните фронтални гънки и хипокампуса. Самите учени са били много учудени от получените резултати, които засега не могат да обяснят. Дори не е ясно кое е първопричината – мозъчната сигнатура или политическата идеология. Но тяхното сканиране на мозъка, съчетано с ИИ алгоритмите безпогрешно разпознава политическите възгледи на конкретния човек. Предстоят нови изследвания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини