18.6 C
София

Скоростта на безплатния Wi-Fi достъп в Ню Йорк достигна 300Mbps

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

В Ню Йорк заработи първата серия от обществени Wi-Fi зони за свободно ползване на безжичен интернет, чиято скорост достига до 300Mbps.

Разположени на Трето авеню в Манхатън, павилионите на LinkNYC осигуряват до 30 пъти по-бърз Wi-Fi достъп в сравнение с половината от абонатите в Съединените щати. Предварителните тестове на съоръженията, в които участваха журналисти от известни американски медии, демонстрираха рекордно високи резултати.

Инфраструктурата на LinkNYC бе закупена през юни 2015 г. от консорциум, начело със Sidewalk Labs на Google. През декември 2015 г. интернет гигантът започна да оборудва зоните с ново оборудване и проведе бета тестове през този месец.

Към момента работят четири такива зони, разположени между 15-та и 19-та улица. Освен от светкавичен достъп до мрежата, там може да се възползвате от вградени USB портове за зареждане на мобилните си устройства, както и от таблети, даващи достъп до интернет и карти на града. Ако носите слушалки с вграден микрофон, може да проведете и безплатни разговори.

Управата на Ню Йорк планира до края на лятото да пусне в експлоатация над 500 такива зони, а до няколко години броят им трябва да достигне 7500.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини