Скоро няма да можем да си търсим правата ако нещо се случи с данните ни в Dropbox

0
22

Dropbox направиха промяна в условията си за ползване, за която всеки потребител на облачната услуга задължително трябва да знае. От компанията са решили да премахнат възможността някой техен потребител да ги съди ако нещо се случи с данните му. Вместо това, засегнатите ще трябва да решат проблема си с помощта на арбитър, избран от компанията.

Според ръководството на Dropbox, използването на арбитър е по-бърз и по-ефективен начин за решаване на проблеми, отколкото държавните или федералните съдилища, където „процесът може да се проточи с месеци и дори с години“. Все пак, от компанията не налагат задължително новата промяна. В срок от трийсет дни всички потребители, които не я одобряват, могат да се откажат от нея, попълвайки специално създадения за целта онлайн формуляр.

Много специалисти по сигурност възроптаха срещу промяната в условията на Dropbox. Според тях, всеки един потребител трябва да се бори за правата си по всички съдебни методи в случай, че тези права бъдат нарушени. Действително, много хора пазят в Dropbox акаунтите си всякакъв вид важна информация, включително лични данни, различни документи или творчество. В случай, че някой получи достъп до тези данни и злоупотреби с тях, злощастният потребител на Dropbox ще трябва да разчита само на правна помощ избрана от компанията за решаване на проблема му.

От компанията въведоха и други по-маловажни промени в условията за ползване на услугата си, за които можете да се уведомите тук.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за