fbpx
-3.8 C
София

Скоро цените на споделения хостинг може да поскъпнат в световен мащаб

Най-четени

Независимо коя услуга за уеб хостинг използвате за вашия уебсайт, скоро може да видите значително увеличение на цените в световен мащаб поради факта, че cPanel, най-използваният контролен панел за споделени хостинг услуги в света, обяви това лято, че ще премине към нова структура на ценообразуване на лицензите за хостинг компаниите през следващата година.

Ако не сте запознати с cPanel, компанията предоставя на потребителите на споделен уеб хостинг базиран на Linux графичен потребителски интерфейс (GUI) и контролен панел, който опростява управлението на уебсайтовете и сървърите.

Докато някои уеб хостинг услуги предлагат свои собствени алтернативи на cPanel, те в повечето случаи бледнеят откъм удобство на интерфейса и функционалност в сравнение с най-използвания контролен панел в индустрията.

За да се откроят на все по-пренаселения пазар на уеб хостинг услугите, много доставчици предлагат cPanel като част от всички свои планове, докато други го предлагат като допълнителна услуга, за която потребителите избират дали да платят или не.

Увеличаване на цената на cPanel

Новото ценообразуване на лицензите за cPanel ще се прилага за всички партньори, клиенти и дистрибутори на cPanel.

Компанията съобщи за промяната в имейл, изпратен до всички партньори и дистрибутори, в който обяснява, че целта е да се опрости процесът на добавяне на нови сървъри и също така ще улесни повече потребители да започнат да използват контролния панел. Пазарът на уеб хостинг се е променил значително от първоначалното пускане на cPanel през 1996 г. и сървърите вече са станали достатъчно мощни, за да могат да управляват стотици сайтове.

Новото ценообразуване ще изисква хостинг компаниите да заплащат лиценз не на сървър, както е от началото на cPanel до момента, а според броя клиенти, като по този начин компаниите ще заплащат за това, което използват. cPanel също така ще даде възможност на всеки хостинг доставчик да има гъвкав график за фактуриране и когато настъпи момент за подновяване на годишните лицензи, компанията ще ги преобразува в месечни лицензи, освен ако клиентът не ги остави да изтекат.

Цените на компанията ще се увеличат значително както за доставчици на хостинг услуги, така и за дистрибутори, поради което можем да очакваме и значително покачване в цените на уеб хостинг услуги, след като новите цени на cPanel влязат в сила през следващата година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини