Скоро ще можем да плащаме със… селфи

1
33

Благодарение на специалната покана, която Kaldata получи, преди седмица имахме възможност да гостуваме за кратко на развойния център MasterCard Labs в Дъблин. Компанията, която има подобни офиси на много места по света, използва потенциала на специалисти от 25 различни националности, за да създава разработки, част от дигиталната революция. Новите и интересни неща, които научихме са наистина много и предстои да ги споделим с вас, но едно от най-впечатляващите, а същевременно и близко до пазара, бе възможността за плащане със… селфи, която предстои да навлезе сериозно в нашето ежедневие скоро.

Услугата, разработена от MasterCard, всъщност се нарича Identity Check. Благодарение на нея потребителят в бъдеще би могъл да прескочи нуждата от пароли за различни свои акаунти, които използва, както и нуждата от помнене на пин кодовете за своите карти. Визионерите в MasterCard Labs ще използват нещо „което хиляди хора правят ежедневно с удоволствие”, комбинирайки го с използването на пръстов отпечатък, за да променят начина, по който се идентифицираме.

Как работи?

Потребителите, които искат да плащат по този начин, като начало са приканени да свалят приложение на своя смартфон, което е необходимо за използване когато трябва да се купи нещо, или е необходимо да се потвърди пред даден сайт, че именно те искат достъп до акаунта. Достатъчно е чрез приложението да пуснете камерата си и да се заснемете.

Интересното тук е, че всъщност става въпрос за видео-селфи, което прави така, че технологията е почти невъзможно да бъде излъгана. В MasterCard са обърнали сериозно внимание на сигурността, като специалистите в Дъблин потвърдиха за Kaldata, че са убедени –  системата не може да бъде излъгана.

Кога ще е достъпно?

Най-любопитното тук е, че услугата вече е достъпна на някои места в САЩ и Холандия, като наблюденията са, че плащането със селфи се приема изключително добре от потребителите, свикнали да използват телефоните си за да се снимат. До лятото обещанията са, че ще я видим във Великобритания, САЩ и Канада, а по-късно и навсякъде по света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари