Скучаещ ученик хакна 4G мобилната мрежа и получи неограничен интернет

7
865

Миналия петък 17-годишният Джекъб Аджит е нямало какво да прави и от скука се заел да експериментира със своята предплатена SIM карта на мобилния оператор T-Mobile. В крайна сметка момчето успя по твърде оригинален начин да получи неограничен 4G достъп чрез няколко съвсем прости действия, без да се налага да плаща и цент.

 

Предплатената SIM карта позволява заплащането на стари и заявката на нови услуги, но блокира достъпа до останалата Глобална мрежа. Заслугата на Джекъб Аджит е предимно в това, че забелязал, че приложението Speedtest продължава да работи и да измерва скоростта на връзката. Това очевидно е маркетингов трик, който служи да привлича нови клиенти.

 

Ученикът проверил какви точно данни минават през това приложение и забелязал, че те се вземат от външни уеб-сайтове, като всички тези сайтове съдържат /speedtest в URL адреса. Ученикът бързо задействал съвсем опростен прокси-сървър в отдалечен хостинг с директория /speedtest и получил достъп до всички уеб-ресурси, без да се налага да плаща.

 

Ars Technica съобщи още, че Джекъб Аджит е съобщил на техническата поддръжка на T-Mobile, но засега няма отговор.

Аджит коментира по следния начин: „получих достъп до цялата мрежа Tmobile, без каквито е да е плащания или договори. Просто смартфонът ми започна да работи със всякакви платени услуги и радиостанции. Ето какъв бил вкусът на свободата“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари