fbpx
2.2 C
София

Следващата версия на Windows ще дойде с променено лого

Най-четени

Редмъндският гигант Microsoft реши да се раздели официално с цветното знаменце, което дълги години беше асоциирано с различните версии на операционната система Windows. То ще бъде заменено от стилизирано изображение, което е едноцветно и подхожда на новите принципи, около които е изграден Windows 8, съобщи Tech Spot.

Старото лого служи вярно на Microsoft в продължение на цели 22 години и за първи път беше представено в Windows 3.1. Четирицветното знаме е един от най-добре разпознаваемите знаци в света. Новото лого следва тенденцията за пълно преобразяване на Windows и се съчетава добре с минималистичния Metro интерфейс.

На долното изображение можете да видите, че монохромното изображение е доста опростено и двуизмерно. За някои то може да изглежда като стъпка назад, но Microsoft просто следва световната мода. Картинката изтече първо в един китайски сайт.

Логото прилича доста на това от Windows 1.0, което беше представено през ноември 1985 година. Можете да го видите по-долу.

Автентичността на новото лого е потвърдена от няколко независими източника и е почти сигурно, че то е истинско.

Microsoft не е първата компания, която опростява изображенията на своите запазени марки. Още през 1998 година Apple премахна разноцветната дъга от отхапаната ябълка, която ползва за лого и направи изображението стилизирано и едноцветно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
vELiNiO
vELiNiO
9 години

Аз критикувам като потребител, не като експерт. Това, че мнението ми няма никаква стойност, защото няма да бъде чуто от никого си е така и го знам, но в крайна сметка не експертите гледат най-много логото, а потребителите…

grigoo
grigoo
9 години

Всеки има правото да си изказва мнението, но твоето мнение не струва и една стотинка. Когато се докажеш като експерт в дадена област, тогава имаш право да критикуваш. За момента си господин Никой!

vELiNiO
vELiNiO
9 години

Аз пък имам свободата да си изразявам мнението. Това, че на теб не ти харесва и не можеш да го оспориш си е лично твой проблем. Пак казвам, няма нужда да разбирам от дизайн, за да кажа като краен потребител дали едно нещо струва, или не. За това нещо не ми трябва да съм нито дизайнер, нито експерт.

grigoo
grigoo
9 години

Като не разбираш от дизайн няма да си даваш аматьорското мнение! И мога да ти говоря както искам:)

vELiNiO
vELiNiO
9 години

Не твърдя, че разбирам от дизайн и не ми и трябва да разбирам, за да направя едно просто лого като това. Защото то е точно такова, аз казах и в предния си коментар, че дизайнерите на Майкрософт си правят гавра с нас, потребителите, че за тия пари, дето им дават правят такива помии… Не ми трябва да разбирам от дизайн, за да го твърдя, то се вижда и с просто око.
//И на „бе“ иди говори на някой друг. ;“

DaFelix
DaFelix
9 години

По това което знам и виждам до сега за Windows 8, е че компанията стремително се е запътила обратно към времената на Windows 1, когато дори нямаше прозорци. Според мен това ще е много отвратителна версия.

grigoo
grigoo
9 години

Абе какво разбираш ти от дизайн бе:) Колко години си работил като дизайнер и къде?

Viiipeer
Viiipeer
9 години

Май Windows няма да е тази боза, която беше – тя ще е още по-голяма!

reshkov
reshkov
9 години

Егати грозното лого!!!:mad:

marto008
marto008
9 години

Е сега какво? Тия таблети не могат да изобразят цветното лого?

Нови ревюта

Подобни новини