Следващата версия на Windows ще дойде с променено лого

16
7

Редмъндският гигант Microsoft реши да се раздели официално с цветното знаменце, което дълги години беше асоциирано с различните версии на операционната система Windows. То ще бъде заменено от стилизирано изображение, което е едноцветно и подхожда на новите принципи, около които е изграден Windows 8, съобщи Tech Spot.

Старото лого служи вярно на Microsoft в продължение на цели 22 години и за първи път беше представено в Windows 3.1. Четирицветното знаме е един от най-добре разпознаваемите знаци в света. Новото лого следва тенденцията за пълно преобразяване на Windows и се съчетава добре с минималистичния Metro интерфейс.

На долното изображение можете да видите, че монохромното изображение е доста опростено и двуизмерно. За някои то може да изглежда като стъпка назад, но Microsoft просто следва световната мода. Картинката изтече първо в един китайски сайт.

Логото прилича доста на това от Windows 1.0, което беше представено през ноември 1985 година. Можете да го видите по-долу.

Автентичността на новото лого е потвърдена от няколко независими източника и е почти сигурно, че то е истинско.

Microsoft не е първата компания, която опростява изображенията на своите запазени марки. Още през 1998 година Apple премахна разноцветната дъга от отхапаната ябълка, която ползва за лого и направи изображението стилизирано и едноцветно.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
16 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vELiNiO
vELiNiO

Егати дървеното, дори на Windows 95 е по-хубаво логото…

wed
wed

я покажи твоя вариант, че нещо не съм съгласен с теб

grigoo
grigoo

Всъщност е съобразено с последните тенденции в дизайна;)

Jimm
Jimm

Логото не е най-важното.Дали ще е зелено,черно или шарено все тая,ако продукта не го бива.Шаренията не го прави по-качествен.

manasiev93
manasiev93

Чудя им се на Microsoft дали под минималистичен дизайн, разбират грозен. Сегашното лого си е хубаво и за Microsoft e нещо като отхапаната ябълка за Apple.

vELiNiO
vELiNiO

Във всеки случай аз няма да спастря едно квадратче с две линийки и отстрани едно надписче… Погледни с какви пари и дизайнери разполагат и тогава кажи дали логото не е дърво. Сегашното си е супер, има си цветове, всичко, не знам защо са решили да го сменят.

marto008
marto008

Е сега какво? Тия таблети не могат да изобразят цветното лого?

reshkov
reshkov

Егати грозното лого!!!:mad:

Viiipeer
Viiipeer

Май Windows няма да е тази боза, която беше – тя ще е още по-голяма!

grigoo
grigoo

Абе какво разбираш ти от дизайн бе:) Колко години си работил като дизайнер и къде?