Следващата версия на Windows ще дойде с променено лого

16
9

Редмъндският гигант Microsoft реши да се раздели официално с цветното знаменце, което дълги години беше асоциирано с различните версии на операционната система Windows. То ще бъде заменено от стилизирано изображение, което е едноцветно и подхожда на новите принципи, около които е изграден Windows 8, съобщи Tech Spot.

Старото лого служи вярно на Microsoft в продължение на цели 22 години и за първи път беше представено в Windows 3.1. Четирицветното знаме е един от най-добре разпознаваемите знаци в света. Новото лого следва тенденцията за пълно преобразяване на Windows и се съчетава добре с минималистичния Metro интерфейс.

На долното изображение можете да видите, че монохромното изображение е доста опростено и двуизмерно. За някои то може да изглежда като стъпка назад, но Microsoft просто следва световната мода. Картинката изтече първо в един китайски сайт.

Логото прилича доста на това от Windows 1.0, което беше представено през ноември 1985 година. Можете да го видите по-долу.

Автентичността на новото лого е потвърдена от няколко независими източника и е почти сигурно, че то е истинско.

Microsoft не е първата компания, която опростява изображенията на своите запазени марки. Още през 1998 година Apple премахна разноцветната дъга от отхапаната ябълка, която ползва за лого и направи изображението стилизирано и едноцветно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари