Следващата голяма актуализация на Windows 10 October 2020 e почти тук

6
2573

Следващата голяма актуализация на операционната система Windows според ранните графици трябваше да излезе през октомври 2020 г. и сега Microsoft потвърди, че в действителност новата версия ще се появи през следващия месец. На този етап софтуерният гигант казва, че работи по последната фаза в подготвянето на изданието за разпространение да милионите потребители.

В публикация в блога си, Microsoft официално даде име на актуализацията Windows 10 20H2 и ни уведоми, че версията е достигнала кръга на Release Preview – с други думи, етап на тестване, в който окончателната визия и функционалности на новата актуализация вече са завършени, и теоретично остава само да се тества как компилацията работи на различните потребителски компютърни системи, и какви дефекти може да прояви, за да бъдат отстранени, преди официалното разпространение до всички потребители.

Брандън ЛеБланк, старши мениджър на програмата на Windows Insider Preview, отбелязва: „Ние вярваме, че Windows 10 Build 19042.508 е окончателно компилиран и планираме да правим бъдещи подобрения в цялостното преживяване за потребителите на актуализацията от октомври 2020 г. като по-малки кумулативни актуализации, които са част от обичайната ни поддръжка.“

Тестерите в кръга за предварителен преглед на новите версии на операционната система първоначално ще получат финалната актуализация чрез канала за разпространение на нови актуализации на Microsoft, което означава, че ще трябва да проверят ръчно и да изберат да изтеглят най-новата версия на операционната система (в Настройки > Актуализации и сигурност > Windows Update). Microsoft допълнително поясни, че актуализацията вече е започнала да се разпространява в канала за бета тестване.

Има един основен проблем, подчертан и в публикацията на блога на компанията, а именно, че компилацията 19042.508 страда от грешка, която нарушава работата на Linux подсистемата в Windows среда (WLS). Когато потребителят се опита да стартира Linux работна среда, на екрана се появява неприятна грешка, която гласи „елементът не е намерен“. Обяснението за това, както се съобщаваше по-рано, е проблем, възникнал още в кумулативната актуализация KB 4571756, която идва за потребителите директно с инсталирането на най-новия билд 19042.508, т.е. Windows 10 October 2020.

Microsoft казват, че успешно са разрешили този проблем и сега работят по внедряването на корекция, която ще бъде включена в следващото издание за обслужване на предварителната версия на актуализацията от октомври 2020 г.

Незначителна актуализация

Както някои от вас си спомнят, за актуализацията от октомври 2020 г. се говореше още от преди месеци, че ще бъде една от най-незначителните актуализации на Windows 10; по-скоро като надстройка на втората голяма актуализация от 2019 г. с изключение на това, че идва с някои козметични промени.

Тези, които са инсталирали предишната актуализация от май 2020 г., ще могат да получат новата актуализация като пакет за активиране – чрез натискането на един превключвател в системите настройки за актуализация, който директно ще я активира. Онези потребители, които все още не са преминали на актуализацията от май 2020 г. ще трябва да отделят повече време за изтеглянето и инсталирането на версията от октомври 2020 г., тъй като ще я получат като т.нар. „пълен пакет за изтегляне“.

Актуализацията от октомври 2020 г. предоставя малко повече промени в сравнение с миналогодишната актуализация H2, както бе споменато, и включва нов облик на менюто „Старт“ и по-добър начин за работа с потребители на таблети с Windows 10.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари