Следващата жертва на Холивуд ще бъде Hotfile

0
18

След като постигнаха ликвидирането на хостинг услугата Megaupload, сега хората от Холивуд са насочили внимание към Hotfile – друг голям сайт, който позволява на потребителите да споделят файлове помежду си, съобщи BBC.

Целта за пореден път е цялата услуга да бъде спряна, а самият сайт да бъде конфискуван. След опасния прецедент, създаден с Megaupload всички сайтове, които предлагат хостинг на файлове вече са застрашени от изчезване. Холивуд има реалната възможност да заличи от световната мрежа цял един отрасъл.

Сайтовете от рода на Hotfile и Megaupload предлагат удобната възможност потребителите да качват файлове на техните сървъри и после да споделят само линкове с хората, към които е предназначено съдържанието. В общия случай услугата е безплатна и изключително удобна, тъй като се пести време и много трафик, особено ако трябва да пратите нещо до много хора.

От MPAA вече са задвижили процедурата срещу Hotfile и документите по случая са внесени в съда. Съществува възможност реалните действия за спирането на Hotfile да бъдат предприети без дълъг съдебен процес. Ръководството на сайта твърди, че винаги реагира незабавно при молбите за сваляне на съдържание, защитено с авторски права, но това едва ли ще спаси услугата, тъй като в Megaupload също имаше подобна практика.

Ако Hotfile последва съдбата на Megaupload това вероятно ще принуди останалите подобни услуги да затворят сами, каквато е крайната цел на Холивуд.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари