Следващата седмица Windows Terminal ще получи ретро режим в стил CRT, търсене и още много други

3
1828

Миналата година Microsoft представи новия представи Windows Terminal за Windows 10 за работа в команден ред. Оттогава разработчиците непрекъснато обновяват и усъвършенстват този софтуер. Следващата седмица излиза нов ъпдейт, който ще донесе сериозна визуална промяна – ретро режим в срил CRT. Ако помните тази технология и изпитвате носталгия по старите лампови монитори с електронно-лъчеви тръби, навярно ще харесате новия режим на работа.

Конкретно в този случай, Microsoft явно много се е постарал и съвършено точно е пресъздал култовия за тези времена интерфейс – чак до белите хоризонталните линии, характерни за кинескопите – периода преди появата на LCD мониторите.

Това обновяване ще донесе и редица други нововъведения. Така например, ще може да се извършва търсене в различните раздели на терминала, както и допълване при въвеждането на различните команди. Освен това, ще има възможност и за настройване размера на разделите.

Софтуерният гигант ще даде и възможност за избор на конкретен профил, който ще се задейства чрез комбинации от клавиши, избрани от потребителя.

Тези нововъведения идват след сравнително скорошното обновяване на Windows Terminal, което добави режима за разделяне на екрана Split View. Сега потребителите могат да едновременно да отварят няколко сесии с команден ред във всеки раздел.

Тестването на обновяването на Windows Terminal вече приключи и ъпдейтът ще стане достъпнен на 14 януари.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мамут
мамут

…..както и в политиката: „Старата песен на нов глас“

име
име

а rm-rf * ще има ли?

БегиМани
БегиМани

И на „cat /dev/zero > /dev/sda“ ще съм доволен за затриването на Вирус10.