Днес Google подписа меморандум с кубинския телеком монополист ETECSA, за да създаде безплатна връзка между двете мрежи. Това ще ускори скоростта на интернет в Куба, но това споразумение е с уловка, както подобава на най-големия представител на американския империализъм. Куба ще трябва първо да инсталира нов подводен оптичен кабел, за да свърже физически мрежата си с „точката на присъствие“ на Google. И това може да отнеме години.

Щом се появи оптичен кабел, кубинските граждани ще имат по-бърз достъп до съдържание, хоствано на сървърите на Google, а кубинското правителство ще получи икономии. В момента ETECSA трябва да плаща такси на трети страни за пренасяне на трафик към сайтове като YouTube, Google Maps и Google.com.

Google и Куба имат история на сътрудничество. Дори преди отношенията между САЩ и Куба да се подобриха, Google направи свободно достъпен Chrome в цялата страна. През 2016 г. Обама изтъкна плановете на Google за въвеждане на интернет в Куба. Скоро след това Google инсталира местни сървъри, за да ускори услугите си, а през 2017 г. Google стана първата чуждестранна интернет компания, която се появи на острова.

Като се има предвид, че Куба първо тества домашен интернет през 2016 г. и току-що стартира мобилен интернет в цялата страна миналото лято, страната е изминала дълъг път за сравнително кратък период. Въпреки че няма предложен график за новия оптичен кабел, това споразумение води и до създаването на екип от инженери, които да сортират необходимите детайли и да стартират проекта.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
2 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
ШишоЯворdjagiCoca ColaAgentpat™ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Цеков, ти мурзилка ли си. Какъв империализъм те гони. Яндекс ли ползваш,или китайската.

Иван
Иван

Само недоклатен кавал може да напише толкова глупости. Значи руските ракети не са империализъм? Цекоооов много си застрелян.

bgsysadmin
bgsysadmin

В каком единственном разделе форума можно обсуждать действия или бездействие модераторов
ответ „О конференции“

Coca Cola
Coca Cola

„както подобава на най-големия представител на американския империализъм“

Гугъл е представител на антиамериканския антиимпериализъм, защото са лява, либерална, антиамериканска, антиевропейска, анти-национални държави, глобалистка open-border работеща със структури на Сорос организация, управлявана от меката на крайнолевите радикални либерали в Сан Франциско.

„Researcher: Google Manipulated elections and shifted MILLIONS of Votes to the Democrats“

https://trueconservativepundit.com/2019/03/27/researcher-google-manipulated-elections-and-shifted-millions-of-votes-to-the-democrats/

Salif
Salif

Google е представител на американския империализъм?

Троцки
Троцки

Невинната Куба, вместо да си оправя дереджето, пращаше войски в Ангола и други страни в Африка, да сеят революция. Сега тези страни са най бедните, също като тези където вилня руски ботуш.

Agentpat™
Agentpat™

Хамериканските джендърюхи се развихриха веднага. 😀

Coca Cola
Coca Cola

Джендърите са антиамерикански by default. Гугъл е про-джендърска антиамериканска компания, провери, проучи и ще разбереш защо не признават нито 4-ти юли, нито Коледа, нито християнството, нито семейството. Те не признават никоя национална държава, а тази, която пребивават я приемат за временна резидентура, на която трябва широко да се отворят границите. Сан Франциско е антиамерикански ляв джендърски анклав, заедно с огромна част от Силициевата долина. Те са долна антиамериканска паплач с леви либерални възгледи.

Шишо
Шишо

и реши да не останеш по-назад ли? че най-отзад няма кой да те ‘изненада’?

djagi
djagi

Знам защо цитирате „Цеков“, меков и т.н., защото виждате реклами и мнения от фацебук. Не ги виждам, не знам какво е писал цеков, но Гугъл трябва да плаща милиарди, за да има достъп до един нов пазар. Да се бръкнат малко и да не се циганеят, а да изградят оптичния кабел. Ако не те, то чичо „Отворено общество“ ще плати с удоволствие. Много по-евтино от това, да разхвърляш листовки, да дадеш достъп на кубинците до контрола на мисълта, фацебук, гооогле и т.н.

Явор
Явор

Цеков както си натрапва мнението за всичко друго, сега си натрапва и политическите възгледи. Не знам как няма редактори които да го ориентират кое е допустимо и кое не в технологичен сайт.

Шишо
Шишо

цеков е типичен руски трол. Поставен тук, а в нашите очи доказал се като такъв.