Следващата интелигентна технология на Apple за часовници вероятно ще доведе до някои промени в дизайна, които всъщност ще я разграничат от предишните модели Apple Watch. Очевидно базираната в Купертино компания планира да замени физически бутони в полза на чувствителните към допир такива.

Fast Company съобщава, че източник, който знае плановете на Apple, казва, че следващият Apple Watch ще разполага със същата конфигурация на бутоните като текущия модел, но новите бутони ще се основават на хаптичен фийдбек, което означава, че те ще вибрират при докосване от потребителя.

Както и при всички неща, които използва, Apple има собствено име за тази технология – Taptic Engine. Докато цифровата корона все още ще се върти физически, за да се придвижва в съдържанието, бутонът ще бъде симулиран от така наречения Taptic Engine.

Докладът също така споменава, че Apple може да добави тези нови контроли в следващия Apple Watch, който се очаква да бъде представен тази есен, но ако не, те със сигурност ще бъдат включени в модела от 2019 г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за