Следващото творение на изкуствения интелект е безкраен стрийм от метъл музика

5
1159
Black metal band on stage

Човекът има лимит на това колко звук може да възпроизведе. Пръстите и гласните ни струни издържат много, но не и вечно. Технологиите обаче няма такива ограничения. Особено ако става въпрос за особен жанр метъл (Death Metal), компютрите, изглежда, могат буквално да композират музика до безкрая. Това доказаха програмистите CJ Кар и Зак Зуковски. Те пуснаха в YouTube канал, който стриймва безкраен поток от Дет метъл музика, генерирана от изкуствен интелект. Проектът им, именуван Dadabots, използва невронна мрежа, която разпознава определените модели в музиката, отделя повтарящите се елементи и възпроизвежда звук.

Резултатът не е напълно естествено звучене, дори просто защото човек не може да осмисли факта, че това може да продължи вечно. Реално няма никакви паузи и почивки. От друга страна получавате огромно количество супер-бързи барабани, епични акорди на китара и човешко ръмжене. Споделяйки пред Motherboard, Кар отбеляза, че динамиката на Дет метъла е идеална за експеримента. Тя води до създаване на един непрекъснат поток от звук в сравнение с други, по-бавни жанрове.

Не че от днес роботите ще започнат да заменят музиканти на сцената. Това обаче определено не е краят на историята. Кар и Зуковски имат надеждата да модифицират още Dadabots системата. Така в бъдеще ще можете да променяте някои настройки в нея, за да утолите своята конкретна жажда за хеви метъл музика.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
РадославТралалаgadAgentpat™ddd Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ddd
ddd

Това е музика? Съмнявам се че и пълни дебили биха харесали такъв изродски траш

Agentpat™
Agentpat™

Това мяза точно на едно НИЩО! Пълен бълвоч! Казва ви го човек, който от 40 години слуша предимно метъл.

gad
gad

Звучи ужасно, може би в бъдеще ще обучат невронната мрежа по-добре. Ето малко качествен death metal за сравнение: https://www.youtube.com/watch?v=I1-EOJ_b0-Y

Тралала
Тралала

Много точно попадение! Death -> Symbolic->Crystal Moutain Имаш + от мен.

Радослав
Радослав

Машинна му работа. Нещо не става.