8.6 C
София

След две години Panasonic започва производството на акумулаторни батерии без кобалт

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Един от ключовите доставчици на акумулаторни батерии за електромобилите на Tesla е японската компания Panasonic, която започна разработването на батерии от ново поколение. Panasonic заяви, че ще извърши прехода към акумулаторни батерии без кобалт и с висока плътност на енергията през следващите две, максимум три години. Новите батерии без кобалт ще бъдат по-евтини и по-екологични.

„След две или максимум след три години ние ще можем да представим акумулаторна батерия без кобалт и с висока плътност на енергията“ –  заяви ръководителят на отдела за енергийни технологии на Panasonic.

Вицепрезидентът по акумулаторни технологии на Panasonic Energy в Северна Америка добави, че отказът от кобалт значително усложнява производството, но в крайна сметка Panasonic ще намали негативното въздействие на този сектор върху околната среда и ще направи акумулаторните блокове за електромобилите по-евтини.

С цел ускоряване разработването и производството на ефективни акумулаторни батерии без кобалт Panasonic сключи договор с компанията Redwood Materials, която отдавна е партньор на Tesla, и е специализирана в преработването на отпадъците от акумулаторните батерии и битовата електроника. Тази компания създава и нови методи за модернизация на този процес. Съвместната работа с Panasonic ще стане важна част от веригата за доставки на материали за новите батерии и ще опрости работата на специалистите.

Кобалтът е един от най-спорните метали използвани в акумулаторните батерии. Освен високата цена на това вещество, кобалтовите мини нееднократно бяха в центъра на големи скандали заради съмнителните методи за неговия добив и използвания детски труд в република Конго.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини