След инсталирането на обновяването KB4559309 ОС Windows 10 става по-бавна

7
2950

В края на месец юли тази година голям брой потребители забелязаха, че техните персонални компютри с ОС Windows 10 започват по-бавно да зареждат операционната система, лагват при стартирането и работата на различните приложения и има спад на FPS при игрите. Оказа се, че за всичко това е виновно автоматичното обновяване KB4559309.

Ъпдейтът KB4559309 излезе миналата седмица и автоматично обновява стария браузър Edge до новата версия, базирана на Chromium. Но въпреки че при автоматичното инсталиране на този ъпдейт не се появяват съобщения за грешки, при някои потребители възникват проблеми.

Microsoft вече съобщи, че нейните специалисти се опитват да разберат причината за появата на това неприятно забавяне и помоли потребителите, при които този дефект се проявява, да изпратят чрез Feedback Hub съответните отчети за възникналия проблем. Софтуерният гигант добави, че дефектът се проявява при сравнително малък брой компютърни конфигурации.

За съжаление, KB4559309 не може лесно да се премахне от системата. Ако обновяването е било инсталирано и компютърът се е забавил, единственият начин за решаването на проблема е да се извърши възстановяване на системата от записана преди това точка на възстановяване и да се върне предишната версия на Windows 10.

За да се предотврати инсталирането на KB4559309 е необходимо ръчно да се изтегли новата версия на Edge, базирана на Chromium и да се инсталира.

Ако потребителят не възнамерява да използва Edge, може да го блокира с помощта на Microsoft Edge Blocker Toolkit . Възможно е и ръчното блокиране на Edge чрез промяна в системния регистър. В този случай е необходимо в ключа:

HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft

да бъде създаден папка с име EdgeUpdate, в която да се създаде ключа DoNotUpdateToEdgeWithChromium от тип DWORD 32 бита и значение 1.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари