След половин година Tesla ще предложи батерии с по-голям капацитет и по-ниска цена

6
836

В началото на следващата година в Gigafactory 1 на Tesla е планирано да започне работа 14-тата поточна линия. С нейна помощ ще се произвеждат литиевойонни батерии на Panasonic с по-голям капацитет и 5% по-висока плътност на енергията. Освен това, в тях се използва по-малко кобалт, което намалява тяхната себестойност.

Вицепрезидентът на отдела Panasonic Energy Карл Уолтън заяви, че неговата компания ще се заеме с изграждането на 14-тата поточна линия във фабриката Tesla Gigiafactory в Невада. Тази линия ще увеличи производствените мощности на Gigafactory 1 с 10%, която сега произвежда акумулаторни батерии с общ капацитет от около 35 GWh годишно.

‘Това ще ни отнеме около два месеца. В началото на годината ще настроим новото оборудване, а производството ще започне месец по-късно’ – каза Уолтън.

С новата поточна линия ще се разкрият нови 100 работни места, като към днешен ден щатът на Gigafactory 1 е над 7000 души.

Освен създаването на новата поточна линия японската компания ще модернизира процеса на производството на акумулаторните батерии за Tesla, с което тяхната енергийна плътност ще се увеличи с 5%. Инвестицията в това ново производство е в размер над $100 милиона.

Освен това, Panasonic обеща да увеличи капацитета на новите батерии за Tesla с 20% през следващите три-четири години. Това ще бъдат нови захранващи елементи без кобалт и с по-ниска цена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари