След речта на Тръмп на Общото събрание на ООН пазарната капитализация на FAANG се срина с $56 милиарда

4
2090

На 24 септември президентът на САЩ Доналд Тръмп държа реч на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Почти веднага след неговата реч петте най-големи световни технологични компании, образуващи голямата петорка FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) изгубиха милиарди долари пазарна капитализация. Bloomberg уточни, че общата пазарна капитализация на групата FAANG се е сринала с внушителните $56 милиарда.

Акциите на тези компании паднаха след като Тръмп изрази своето недоволство от твърде големия ръст в популярността и влиянието на големите интернет компании и социални мрежи. Големите инвеститори видяха в тези думи ясен сигнал, че IT секторът съвсем скоро може да бъде подложен на допълнителни проверки от страна на федералните антимонополни регулаторни органи.

Още през месец юни Wall Street Journal съобщи, че на FTC е възложено да проведе антимонополно разследване на дейността на Facebook и Amazon, а на министерството на правосъдието да се заеме с Google. Така че опасенията на инвеститорите са съвсем основателни.

Тръмп засега напрежението в търговските отношения с Китай и допълни, че социалните медии придобиват огромна власт и че свободното общество не може да позволи на технологичните гиганти да заглушават гласовете на обикновените хора.

Почти веднага след тази реч акциите на Facebook и Amazon паднаха с по 2,5% и достигнаха най-ниското си ниво от месец август до днес. Акциите на Netflix се сринаха с 4,4%, а на Microsoft – с 1,5%. Фондовият индекс Nasdaq Composite рухна с 1,7%.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Калашников
Калашников

А след като , Баце строши дъска с ръка , цената на дървесния материал се срина с 1,43% , и сега ромите ще се греят на дърва вместо да палят гуми : еко-роми !

Nationalistic Kapitalismus
Nationalistic Kapitalismus

Това, което каза Тръмп пред интернационалните глобалисти, на подиума на тези радикали, беше историческо! Тази реч ще остане в историята, защото призивът надхвърля границите на САЩ, това е призив удрящ по партията от Давос и кръгът в Брюксел.

Да живее!

Trial
Trial

Мачкай, бай Тръмпе!
Либерто-комунистите, инфилтрирали тези конгломерати трябва да бъдат спрени!

Ох-ох!
Ох-ох!

„Сринали“ се с 4.4%.
„Рухнали“ с 1.5%

Вие чувате ли се, какво говорите?

Имате ли връзка с главния си мозък? Журналя тъпи.