След срива на Facebook, Telegram се сдоби с 3 милиона нови потребители

13
1729

Както вече всички разбрахме, Facebook мрежата претърпя неочакван срив. Потърпевши бяха потребители на услугите Messenger, Instagram, WhatsApp и дори Pinterest по целия свят. Случаят изуми всички. Но на фона на цялата суматоха основателят на конкурентната онлайн услуга Telegram побърза да сподели добра новина. По време на преустановяването на работата на Facebook, регистрирането на нови потребители на другата мрежа е достигнало 3 милиона нови души. Това е голямо число за услуга, славеща се едва с 200 милиона активни потребители ежедневно. Основателят и ръководител на Telegram Павел Дуров се похвали в личния си канал. Постът гласи:

„Виждам 3 милиона нови потребители регистрирани в Telegram през последните 24 часа. Това е добре. Ние предлагаме истинска сигурност и неограничено пространство за всички“

Функционирането на Telegram е коренно различно от останалите компании. За разлика от модела с използване на реклами на Facebook тази услуга се доверява изцяло на дарения от външни лица. Фокусът на Telegram винаги е бил запазване на личните данни на регистрираните. Затова и съобщенията, които изпращате в Telegram, са криптирани. Редица експерти по сигурността изразяват съмнения относно качеството на криптирането на данните. Но от друга страна, услугата е много по-назад в сравнение с глобалния гигант Facebook, включващ вече милиарди потребители (над от десет пъти повече от Telegram).

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
10 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oceanic815
Oceanic815

„Но от друга страна, услугата е много по-назад в сравнение с глобалния гигант Facebook, включващ вече милиарди потребители“

Неоснователно е да се сравнява количество с качество…

saentist
saentist

Особено когато мнозинството са рекламни ботове

Vall
Vall

В телеграм по дефулт чатовете на са криптирани. Има си специална опция за тази работа, даже преди година имаше виртуална престрелка между Дуров и Сноудън в туитър по темата. Иначе е симпатичен и семпъл месенджър, за това спор няма.

boot
boot

К’во криптиране, к’ви 5лв? Телеграм има само клиенти, но не и сървър (не за нас). И п2п уж, ама не баш. Как п2п без сървър (Дуров и компания има достъп до сършърите)? Пускам си Телеграмчето, гледам гаджето, пиша и хоп – то „случайно“ я намерило с кое ИП е.. От тва p2p няма накъде повече да е. И, как тоз разбра колко хора са регистрирани? Нали уж е сигурен чат? Май е сигурен колкото и ФБ и Уиндошс 10 са сигурни – щото тез от ФБ и МС смятат себе си за сигурни. Вярвайте им.

Snopes.com
Snopes.com

„Пускам си Телеграмчето, гледам гаджето, пиша и хоп – то „случайно“ я намерило с кое ИП е..“

Намира я по това, че си дал достъп до контактите си и така проверява дали имаш хора от контакт листата си с регистриан Телеграм.

Другото е тотална тъпотия, технически неграмотен си.

По тона ти личи и че нямаш и 20.

115
115

Телеграм първо да вкара видеоразговори в услугата си, пък тогава да се пъне да се сравнява с големите

Snopes.com
Snopes.com

Уникален си, ама уникален. Сложи си Вайбър, на Ракутен, дето са маркетингова компания и „НЕ“ ти ползват /хаха/ данните.

115
115

Сложил съм си вайбър. Да ползват данните, аз не споделям важна информация в интернет. Пък ти си вярвай, че телеграм не ти ползват данните 😀

Snopes.com
Snopes.com

Не ползват, защото за разлика от теб съм технически грамотен и знам модела им. „Важната“ информация не идва просто от това какво имаш на телефона и какво пишеш в приложението, а до всичките данните, които телефонът ти допуска като информация от външния свят до това приложение. От там наред за ИИ алгоритми за профилиране на такива като теб. Само маргинални хора ползват Вайбър при наличие на свободни алтернативи, които нямат реклами и са далеч по-бързи като Телеграм. За разлика от маркетинговия инструмент Вайбър, Телеграм е преследван от правителстввата по света, именно защото е сигурен. Работил съм с компанията, която притежава… Виж още »

115
115

Абе и ти си някакво психясало зомби, което си мисли, че ще надхитри системата 😀

ОБИЧАМ АЙФОН
ОБИЧАМ АЙФОН

Що се хабиш? Има хора, които се раждат свободни и такива остават до края. Има и такива, които се раждат за да бъдат роби цял живот, които обаче се мислят за свободни.

Разум
Разум

Дори и да не използваш вайбър ако някой от контактите или още по-лошо НЯКОЛКО от контактите го използват и са дали достъп до номерата си, от вайбър ще знаят номера ти, името ти, част от контактите ти и всякаква информация, която са записали (имейл, прякори, дата на раждане, взаимоотношения с теб)

haha
haha

От всичко което се предлага си сложил най-голямата простотия