След 17 години eBay смени логото си

1
23

През последните години в глобалната мрежа настъпиха много промени, но все още има и неща, които дълги години оставаха без промяна. Едно от тях беше логото на сайта за онлайн търговия eBay. Вероятно всеки познава ярките разноцветни букви в стила на деветдесетте години на миналия век. Ето че сега и те не успяха да избегнат промяната.

Компанията eBay, основана през 1995 г., избра ново лого. Според представители на онлайн търговеца, то е по-модерно и символизира превръщането на платформата от място, където можеха да бъдат закупени основно употребявани стоки или различни части, в огромен портал, чрез който потребителите могат да се сдобият с най-новите продукти – понякога дори преди официалната им поява в магазините и на по-ниска цена.

„Хората по целия свят познават логото на eBay, и по тази причина не ни беше леко да вземем решението за неговата промяна. В крайна сметка обаче решихме, че е дошъл подходящият момент. Ние сме горди от начина, по който eBay бързо се превърна в най-голямата платформа за търговия в интернет“, се отбелязва в официално изявление на компанията.

Буквите на новото лого продължават да бъдат в ярки цветове, но са станали по-тънки и са се „строили“ в една линия, без да се презастъпват. Новото лого ще се появи по всички сайтове на компанията от тази есен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари