След Twitter в Турция блокираха и YouTube

0
13
На фона на отмяната от турски съд на блокирането на Twitter властите в страната спряха достъпа и до видеохостинга YouTube. Съответното постановление е било изпратено до турското Управление по телекомуникациите TIB, предава BBC. Впрочем, редица турски потребители заявяват, че продължават да нямат проблеми с достъпа до YouTube. Въпреки това, компанията Google, собственик на портала YouTube, потвърди, че достъпът до видеохостинга е закрит за повечето потребители в Турция.

Припомняме, че по-рано в YouTube беше качен аудиозапис от среща на министъра на външните работи на Турция, началника на разузнаването на страната, военния елит и чуждестранни длъжностни лица. На записа се обсъжда възможността за операция на турската армия в Сирия. По време на реч, произнесена в югоизточната част на Турция, премиерът на страната Реджеп Тайип Ердоган потвърди автентичността на записа. „Те дори тайно са записвали среща, посветена на националната сигурност. Това подлост, това е измама… На кого служат те, правейки запис от толкова важна среща?“, каза заяви Ердоган.

По-рано турският премиер инициира забрана за Twitter и заплаши да блокира и други социални мрежи в страната. Twitter беше блокиран в Турция преди седмица. Властите съобщиха, че администрацията на Twitter не е реагирала на решението на турския съд да бъдат премахнати някои линкове, което е принудило правителството да блокира сайта. Става дума основно за обвинения в корупция срещу Ердоган. На 26 март по решение на Административния съд на Анкара достъпът на потребителите от Турция до микроблогинг-услугата Twitter беше възстановен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за