Служителите на Microsoft твърдят, че Сатя Надела управлява корпорацията по-добре от Стив Балмър

0
44
Въпреки някои решения, особено по отношение на Windows Phone/Mobile, които направиха мобилната операционна система на Microsoft непопулярна, Сатя Надела е харесван и поддържан от на практика всички служители на корпорацията. Стив Балмър никога не е постигал това. Това показват изследванията на аналитичната компания UBS, в рамките на които персоналът може анонимно да изразява своето мнение за работата на ръководството.

microsoft-nadella

Така например, събраните данни показват, че 88% от персонала е доволен от сегашния директор на Microsoft, а това са немалките 10% над обичайното ниво. Освен това, за първи път от 2012 година до днес, това значение е по-високо от постиганото в Apple. В анонимната анкета са включени не само мнението за генералния директор, но и други параметри: качеството на живот в офиса, възможност за израстване в кариерата, цялостно усещане за бъдещето на корпорацията и други. Да си припомним, че Балмър така и не постигна повече от 50% одобрение от страна на персонала.

След като Сатя Надела стана директор на Microsoft, в корпорацията настъпиха големи промени. Софтуерният гигант започна да обръща по-голямо внимание на онлайн-услугите и електронните облаци за корпоративния пазар.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за