fbpx
9.8 C
София

Служителите на Scalefocus отправят покана към IT общността в България

IT Beards: заедно в борбата с рака

Най-четени

Кампанията IT Beards стартира за трета поредна година. Този път инициаторите на брадатата надпревара – Scalefocus, най-голямата българска софтуерна компания – правят благородната мисия още по-мащабна. Освен сред екипите в компанията, поканата е отправена и към представителите на цялата IT общност в България. Всички желаещи могат да се присъединят към фото конкурса за бради и така да допринесат за малките, но важни стъпки в борбата срещу рака. Организаторите са убедени, че с обединени усилия могат да направят още по-голямо добро и да бъдат пример за съпричастност в борбата с коварния враг.

Инициативата на Scalefocus е вдъхновена от идеите на международната кампания No Shave November, която подпомага борбата срещу рака на простатата и провокира диалог за опазване на здравето сред мъжете

IT Beards стартира през 2018 г. по предложение на служители в компанията, като всяка година екипът избира различна кауза и надгражда с идеи и цели. В тазгодишната кампания инициаторите приветстват като партньори други ИТ компании и получават подкрепа от  екипите на Bosch.IO, Dynamo Software, IBS, BULPROS, TSD Services, Infragistics Bulgaria LLC и други. Техните служители ще се съревновават със своите бради, като така ще допринесат за по-мащабно разпространение на инициативата и ще допринесат за добрата кауза.

Събраните средства от кампанията IT Beards ще бъдат използвани за информационна и превантивна кампания за профилактика на рака на простата в някои от големите градове в страната през 2021 г

Благородната инициатива ще бъде проведена от Фондация „Победи Рака“. Организацията предоставя достоверна информация за онкологичните заболявания, съгласувана с водещи специалисти в страната и оказва психологическа подкрепа на пациентите и семействата им чрез организиране на събития, в които се обсъждат не само важните въпроси за заболяването, но и как пациентът преминава информирано през профилактика и лечение.

Всеки участник, който иска да се присъедини към фото конкурса за бради, може да се регистрира в платформата . Там попълва данни в своя профил и се представя с няколко думи и първа снимка. В зависимост от това дали в момента стартира пускането на брадата си или вече има такава, която да покаже, избира категория – Fresh start или Already Stylish. За да се поддържа интереса и да се проследява прогреса на растеж на брадата,  всяка седмица участниците могат да обновяват профила си с добавяне на ново селфи. Записването на участници е вече отворено, а гласуването и събирането на средства ще продължи до 30 ноември 2020 г.

Другият вариант за участие в инициативата е в ролята на дарител

Всеки, който иска да подкрепи каузата, може да го направи като закупи точки, с които да гласува за харесаните от него бради. Точките, с които дава своя вот, са „пакети“ от по 1.50, 5, 10, 15, 30 и 50 евро, които са по избор. Плащането се осъществява посредством Paypal и Epay директно към сметка на Фондацията. Ангажираността на дарителите се подкрепя чрез малки дигитални игри, които подсилват интереса и активността. На края на кампанията всеки участник получава сертификат за дарението, което е направил.

През 2019 г са се съревновавали 41 участници и са събрани 3000 лева. Средствата са дарени на Сдружение „Деца с Онкохематологични заболявания“. Така служителите на Scalefocus са успели да подкрепят мисията на организацията да се създаде център за рехабилитация на деца, който към днешна дата вече функционира.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
zoro
zoro
1 година

Дарения за добра кауза. Чудесно.
Но какво „благородно“ има в това да обраснеш като орангутан?
Може би е жест към болните от рак, чиито косми опадат поради химиотерапията?

Нови ревюта

Подобни новини