10.8 C
София

Служителите на Sony Pictures ще съдят компанията

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Хакерската атака срещу сървърите на Sony Pictures, при която бяха похитени около 100 терабайта данни, продължава да оказва много лошо и негативно влияние. Група бивши и сегашни служители на Sony Pictures са подали жалба в калифорнийския окръжен съд, чрез която предявяват съдебен иск за лошата и некадърна защита на техните лични данни.

Претенциите на ищците са, че Sony не е предприела необходимите мерки за осигуряване на информационна сигурност по време, и след атаката. Искът е общ, а групата служители счита, че японската компания не предприела необходимите мерки за защита на личната информация и е виновна за понесените от тях разходи. Sony Pictures вече компенсира някои свои служители за понесените разходи, свързани с кражбата на лични данни и необходимостта от издаването на нови документи, както и промяната на личните данни в корпоративната база данни. Това се счита за правилен ход, но далеч не всички пострадали са обезщетени. Обезщетения са получили само няколко служителя.

В съдебния иск причинените неудобства се описват като „кошмар, който повече прилича на холивудски трилър, а не на реалния живот“. Представени са електронни писма, от които може да се направи извод, че висшето ръководство на Sony е било уведомено за уязвимостта на корпоративната мрежа, но не е предприело необходимите мерки. Като основна щета се посочва кражбата на 47 хиляди номера на социални осигуровки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини