fbpx
4.1 C
София

Служители искат компаниите да използват повече AI инструменти

Най-четени

Наскоро Microsoft анкетира 2 700 служители и 1 800 лица, вземащи бизнес решения в Съединените щати, Обединеното кралство и Япония. Фокусът на проучването бе да се установи дали служителите в организациите се чувстват добре, използвайки софтуерните инструменти, с които работят в момента. Също така, проучването даде отговор дали новите технологии като изкуствен интелект (AI) и инструменти без код помагат за разрешаването на техните бизнес проблеми и отварят нови възможности пред развитието им

Според проучването почти всеки 9 от 10 (85%) респонденти искат повече възможности за автоматизация, интегрирани с инструменти за сътрудничество, които смятат, че „биха помогнали да се отделя повече време за работа, която има значение„.

Според проучването в момента предимствата на AI не се използват от почти една трета (30%) от анкетираните служители.

За тези, които имат достъп до инструменти за автоматизация и AI, огромното мнозинство (89%) се чувстват по-удовлетворени, защото могат да отделят време за работа, която наистина има значение“, отбелязва проучването на Microsoft.

Според проучването служителите се съгласиха, че възможността за автоматизиране на задачи им помага да работят по-безпроблемно с други екипи (88%) и те приписват функциите на изкуствения интелект за подобряване на решаването на проблеми (54%). „В резултат на това 9 от 10 (89%) се надяват, че могат да приложат AI решения за още повече задачи и дейности“, се отбелязва още в доклада от проучването.

Microsoft също цитира примера на iFit, международна компания за оборудване за фитнес упражнения, която използва AI и инструменти за машинно обучение. Компанията използва няколко AI инструмента — включително Supply Chain Center на Microsoft — за да може да знае къде да разпредели своя инвентар, който включва бягащи пътеки, велоергометър, кростренажори и други. „Преди това, за да достави продуктите си на клиентите в рамките на няколко дни, екипите на компанията са използвали електронни таблици, за да определят кой от всички центрове за микроизпълнение с какви артикули трябва да разполага“, се казва още в доклада от проучването.

Изкуственият интелект и неговите възможности продължават да се разширяват. В тази връзка, AI може да стимулира креативността у компаниите, провокирайки по-нетрадиционно мислене, насърчавайки екипния дух и подпомогайки сътрудничеството между отделните партньори и между служителите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини