Служители на Foxconn се вдигнаха на бунт

2
41

Според кратко съобщение в китайските медии, цитирано от Tech Crunch, около хиляда работници на Foxconn са се вдигнали на бунт. Това е станало във фабриката, която се намира в град Ченгду.

Бунтовниците се затворили в мъжкото общежитие на завода и хвърляли бутилки, кошове за боклук и мебели. Това станало, когато охранителите на общежитието дошли в жилищните помещения, за да разследват някаква кражба. Случката изобщо не се понравила на работниците, които и без това били напрегнати и недоволни от живота си.

По време на бунта участниците запалили и фойерверки, които пускали от балконите на общежитието. Всичко приключило с пристигането на полицията, която арестувала 12 от участниците. Целият бунт е продължил само два часа.

Същата фабрика в Ченгду влезе под полезрението на световните медии, когато преди година там стана експлозия. При инцидента загинаха двама души, а други 16 бяха ранени. В завода Foxconn произвежда дисплеи за различни устройства, сред които е и хитовият таблет iPad.

Китайската компания излезе с официално изявление по повод на бунта, в което се казва, че той е предизвикан от няколко работници, които същия ден са имали разногласия с един от собствениците на местен ресторант. Повече подробности не са съобщени.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари