Служител на Microsoft осъден заради кражба на софтуер за $7 млн.

0
47

Бивш служител на Microsoft беше осъден по обвинение, че е продавал продукти на световния софтуерен производител, на обща стойност 7 млн. долара, съобщава агенция Reuters.

36-годишният Фин Контини призна, че е поръчвал софтуерни програми пoд претекст, че те са за вътрешна употреба, като в действителност той ги продавал и си купувал недвижими имоти, коли и бижута, са уточнили от федералната прокуратура в Сиатъл.

След като подобни случаи станаха доста често явление, от Microsoft започнаха разследване в края на 2003 г. и промениха системата си за вътрешни поръчки.

През месец ноември 27-годишен американец беше заподозрян, че е продал сорскода за някои от версиите на операционната система Windows на Microsoft.

Според обвинението Уилям Женовез е продавал на личния си сайт част от кода за програмите Windows NT 4.0 и Windows 2000, като тогава се очакваше евентуалната присъда за него да е десет години лишаване от свобода и изплащане на глоба в размер на 250 000 долара за издаване на търговска тайна.

News source: Investor.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари