Слухове качиха акциите на Netflix с 13%

1
20

Услугата за поточно видео Netflix, която напоследък страда заради погрешните решения на своето ръководство, получи неочакван бонус. Компанията регистрира голям скок в цената на акциите си, заради слухове, че Microsoft иска да я купи, съобщи Neowin.

Netflix предлага на потребителите срещу малка месечна такса поточен достъп до голямо количество филми, сериали и телевизионни предавания. Услугата се ползва с голяма популярност в САЩ, а отскоро и в други държави.

В момента няма никакви реални доказателства за евентуален интерес на Microsoft към Netflix, нито данни за изтекла информация от евентуални преговори между двете компании. Предположенията на експертите са, че в случая става въпрос за чисти спекулации на фондовата борса, които не са базирани на нищо съществено.

Междувременно Netflix вече обяви, че готви приложение за модерния интерфейс на Windows 8, което ще бъде проектирано да се възползва максимално от хардуера, на който върви операционната система.

Не може да се отрече, че за Microsoft евентуална покупка на услуга като Netflix би изглеждала логично, особено в светлината на разширяването на услугите, предлагани в игралните конзоли Xbox 360. Световна тенденция е геймърските машини да предлагат все по-голямо разнообразие от странични услуги и редмъндската компания гледа да не остане по-назад от конкуренцията.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Поредните пари от въздуха – без никакво реално покритие. Очаквайте скоро още по-тежка финансова и икономическа криза. Докато не се закрият уолстрийт и „федералния“ резерв, подобрение няма да има – никога!