fbpx
6.4 C
София

Слухове: Dell може да бъде продадена

Най-четени

По непотвърдена информация, Dell, един от най-големите производители на персонални компютри в света, може да бъде продадена на частни инвеститори. В резултат на слуховете цената на акциите на компанията нарасна с 15%. Интерес към закупуването на Dell са проявили инвестиционните фондове TPG Capital и Silver Lake. Въпреки това, експертите не изключват възможността, че и двата може и да нямат достатъчно средства за такава голяма покупка.

В момента пазарната капитализация на Dell се оценява на $ 18,9 млрд. Още преди няколко години, основателят и главен изпълнителен директор на компанията, Michael Dell, е обмислял възможността за продажбата на Dell.

Корпорацията не успя да се закрепи на перспективните пазари на таблети и смартфони. В същото време продажбите на традиционните персонални компютри, сегмент, в който Dell продължава активно да работи, отчитат спад към този момент. През третото тримесечие на 2013 година нетната печалба на компанията е намаляла с 47% до $ 475 млн., а за година общата капитализация на Dell се е съкратила с около една трета.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини